időjárás 15°C Eliza, Eszter 2022. május 24.
logo

Ingyenes tervrajzokkal is segíti a kormány az építkező családokat

Végh Attila
Forrás: facebook
2021.03.19. 11:29
Ingyenes tervrajzokkal is segíti a kormány az építkező családokat

Ingyenesen letölthető tervrajzokkal segítik az építkező családokat, jelenleg negyven mintaterv közül lehet választani. Magyarország családokért felelős tárca nélküli minisztere péntek délelőtt a Facebook közösségi oldalán beszélt ennek részleteiről.

https://www.facebook.com/csaladesifjusag/videos/443712160070619

Novák Katalin a videoüzenetben rámutatott arra, hogy egyre több család építkezik, vagy vásárol olyan ingatlant, amelyet a vétel után át szeretne alakítani. Hangsúlyozta: az ehhez szükséges tervezéshez szakértelem kell, a terveket pedig drága elkészíttetni, ezért a Lechner Tudásközpont szakemberei ingyenesen letölthető mintaterveket készítettek a tervezési folyamat megkönnyítésére.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Fotó: Magyar Nemzet

 

– A Mintatervkatalógus.hu honlapon jelenleg negyven tervből lehet választani, de a jövőben mintegy száz lesz elérhető – tette hozzá. Kolossa József, a Lechner Tudásközpont ügyvezetője ezzel kapcsolatban elmondta, a katalógus célja a Magyar falu programhoz kapcsolódóan a lakossági építkezések támogatása és a magyar vidék épített környezetének minőségi javítása. A honlapról letölthető tervek építészeti minősége kiváló, műszakilag ellenőrzöttek és gazdaságosan megvalósíthatók. A tervek új épületek építéséhez és úgynevezett „kockaházak” átalakításához nyújtanak segítséget. Az építész hozzátette: a megfelelő terv kiválasztása után ki kell tölteni a honlapon elérhető felhasználási szerződést, azt el kell juttatni a Lechner Tudásközpontnak. A terv teljes, részletes műszaki dokumentációjának letöltésére a szerződés megkötése után lesz lehetősége a jelentkezőknek, akik a központ honlapján tehetnek fel kérdéseket a támogatás egyéb részleteivel kapcsolatban.