Jól megy a Czeglédy Ügyvédi Irodának

A Czeglédy Ügyvédi Iroda képviseli Zalaszentgrót önkormányzatát egy ingatlan-visszaszerzési ügyben. Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc ügyvédje állítólag fel is tűnt a településen.

2021. 03. 12. 5:50
Az ügyvédet egyszer már elítélték adócsalásért
Az ügyvédet egyszer már elítélték adócsalásért Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, hogy a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekményekkel vádolt Czeglédy Csaba ügyvédi irodája nemcsak a Gyurcsány-párt által uralt budapesti kerületekben, hanem a DK-s kötődésű vidéki önkormányzatoktól is megbízást remélhet.

Erről tanúskodik ugyanis egy levélrészlet, amely a számos megyei kiadványt jegyző Zalatáj Kiadó honlapján jelent meg, és amelyből kiderül, hogy egy építési projekt kapcsán a zalaszentgróti önkormányzat nevében a Czeglédy Ügyvédi Iroda küldött levelet a vállalkozónak. Lapunk kérdésekkel fordult tegnap kora délután a zalaszentgróti önkormányzathoz, amelyre lapzártánkig nem érkezett válasz.

Czeglédy Csabát költségvetési csalás bűntettével vádolják Fotó: Kurucz Árpád

A Zalatáj Kiadó honlapja részletezi az ügy előzményeit is. Mint írják, Zalaszentgrót önkormányzata 2018-ban pályáztatás útján 6,55 millió forintért értékesítette a Batthyány utca 8–10. szám alatti ingatlanokat. A városvezetés nyílt pályázatot írt ki, hogy a területen – a településképpel összeegyeztethető – társasház épüljön. A nyertes a Két Tarbuza Kft. volt, amelynek 2021. június végéig kellett volna megépítenie az ingatlant parkolókkal, garázsokkal és a társasház külső környezetének rendezésével.

A munkálatok azonban csigalassúsággal haladtak. A Két Tarbuza Kft. 2020. január 13-án kelt levelében a határidők módosítását kérte, amelyre rábólintott a képviselő-testület: az eredetileg meghatározott dátumot két évvel csúsztatták, így az építkezésnek 2023. június végére kellett volna elkészülnie. Az új határidőkről szóló dokumentumot végül mindkét fél aláírta, ám úgy tűnik,

a kivitelező ezután sem teljesítette maradéktalanul a kötelezettségeit, ezért 2021. ­február 15-én Baracskai József polgármester úgy döntött, hogy visszavásárolják az ingatlant, és érvényesítik a szerződésekben foglalt késedelmi és meghiúsulási kötbért.

Az ingatlan visszavásárlása kapcsán a Zalatáj Kiadó honlapján megjelent levélrészlet tanúsága szerint a zalaszentgróti önkormányzat Czeglédy ügyvédi irodáját bízta meg a jogi feladatokkal. Sőt úgy értesültek, hogy az ingatlanfejlesztés ügyében Czeglédy Csaba személyesen kereste fel a Két Tarbuza Kft. képviselőjét.

Habár Baracskai József függetlenként, pontosabban a Szentgrót Most választási formáció tagjaként szerzett mandátumot, a politikus korábban a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője volt. Tudomásunk szerint Baracskai jelenleg is a DK tagja, 2011-ben hagyta el az MSZP-t, hogy csatlakozhasson Gyurcsány Ferenc akkor még frissen alakult politikai formáció­jához. Helyi forrásaink szerint a városvezető személyesen is jó kapcsolatot ápol a pártelnökkel.

Úgy tűnik, Czeglédy Csaba ügyvédi irodája egymás után nyeri el a DK által irányított településeken és budapesti kerületekben az önkormányzati megbízásokat.

Mint arról a Magyar Nemzet is többször beszámolt, Gyurcsány Ferenc ügyvédjének az irodája több tíz milliós megbízásokat kapott Erzsébetvárosban és Újbudán is, ahol szintén DK-s polgármesterek ülnek a kerületvezetői székben.

Mint ismert, Czeglédy Csabát és húsz vádlott-társát különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség. A szombathelyi politikus-ügyvéd-üzletember ügyében a Kecskeméti Törvényszéken folyik az eljárás. A tárgyalás a járványra való tekintettel szünetel, ám várhatóan április elején folytatódik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.