Kivérezteti a Miskolci Szimfonikus Zenekart a helyi városvezetés

A Fidesz helyi frakcióvezetője szerint a város előző polgármestere 110 millió forint tartalékot hagyott a zenekarra.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2021. 03. 29. 19:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Működésképtelenné válhat a Miskolci Szimfonikus Zenekar, ugyanis a város baloldali vezetése egynegyedével csökkentette az idei költségvetésüket – számolt be a Hír TV Híradója. A mintegy 110 millió forintos elvonás súlyosan érinti a koronavírus miatt egyébként is nehéz helyzetben lévő zenekart. A szivárványkoalíció a Fideszre mutogat, a helyi kormánypártok szerint azonban úgy panaszkodnak pénzhiányra, hogy épp most emelték duplájára a kultúráért felelős tanácsnok tiszteletdíját.

A zenekar igazgatója a Hír TV-nek nem kívánt nyilatkozni, telefonon annyit közölt: nem szeretne jóslásokba bocsátkozni. Egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy

az önkormányzati elvonások miatt a minőségen nem szeretnének spórolni, viszont a jövőben jobban el kellene gondolkodniuk azon, mennyi jut karbantartásra, műsorszerkesztésre, jogdíjakra vagy akár kottára.

Az elvonásokkal kapcsolatban a híradó stábja megkereste a miskolci városvezetést is, de senki nem állt kamera elé.

Közleményükben azt írták, hogy „a koronavírus okozta bevételkiesések és a kormány büntetőintézkedései mintegy 10 milliárd forintot vesznek el idén a miskolciaktól, az előző fideszes városvezetés pedig hatalmas adósságot hagyott hátra, ennek ellenére a városvezetés a Velünk a Város frakcióval együtt kiemelt figyelmet fordít Miskolc kulturális értékeinek támogatására.”

A fideszes városvezetés szerint viszont

2019-ben a Miskolci Szimfonikus Zenekar költségvetése 110 millió forint tartalék volt, vagyis ennyit hagytak hátra a baloldali vezetésnek.

Nagy Ákos, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője elmondta, a Miskolcot vezető szivárványkoalíció a működésképtelenség határára taszította a zenekart, hiszen innentől már csak a munkabéreken tud spórolni az együttes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.