Kovács Zoltán: Újabb álhír és hazugság a Politico állítása

Hazánk már a második az uniós ranglistán a lakosságarányos átoltottságban, és a magyar lakosság 11 százaléka már beoltott, szemben az uniós hatszázalékos átlaggal.

2021. 03. 10. 10:21
KOVÁCS Zoltán
Kovács Zoltán elmondta, hogy mik a problémák a Pegasus-üggyel. Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökség nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára hivatalos közösségi oldalán tette egyértelművé, hogy a Politico című lap állítása nem más, mint egy újabb álhír és hazugság.

Kovács Zoltán szerint ezt mindennél jobban cáfolja az a tény, hogy magyar oltási program az egyik legeredményesebb Európában, hazánk már a második az uniós ranglistán a lakosságarányos átoltottságban és a magyar lakosság 11 százaléka már beoltott, szemben az uniós hatszázalékos átlaggal.

A magyar eredmény nyilvánvalóan sokak szemét szúrja Brüsszelben, mert az egyben azt is igazolja, hogy Magyarország helyes döntést hozott, amikor az elhibázott brüsszeli vakcinabeszerzést felismerve nemzeti hatáskörben is szerzett be vakcinákat, így a magyar lakosságot nem csak három, hanem már öt vakcinával tudják oltani.

„Magyarországon már 1 107 791 fő a beoltottak száma, ebből 317 906 fő már a második oltását is megkapta. A 2,1 millió felhasználható vakcinából 1,4 milliót már beoltottunk, több mint 530 ezer adagot pedig ezen a héten használunk fel az esedékes első és második körös oltásokra” – sorolja az adatokat Facebook-posztjában Kovács Zoltán.

A Politico keddi cikkében azt írta: számos tagállamban akadozik az oltások beadása, Magyarország pedig 56 százalékos eredményével az utolsó helyen áll a rendelkezésre álló oltóanyagok felhasználásában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.