Már csaknem másfél millióan megkapták az oltást

Az elmúlt huszonnégy órában 8863 új esetet regisztráltak, és 162, többségében idős, krónikus beteg honfitársunk vesztette életét. Mintegy ezren vannak lélegeztetőgépen, miközben folyamatosan zajlik a vakcinák beadása.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 03. 14. 9:25
null
Jelenleg úgy tűnik, az AstraZeneca pozitív hatása erősebb, mint az esetleges kockázata Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 319 266 fő a beoltottak száma, ebből 392 703 fő már a második oltását is megkapta – ismertette a vasárnapi pandémiás adatokat a kormányzati koronavírus-portál.

Mint írták, a járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.

A portál arra kéri az embereket, hogy tartsák be az óvintézkedéseket.

8863 új esetet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 516 490 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 162, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 952 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 351 891 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 147 647 főre emelkedett. Jelenleg 8764 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1005-en vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatás szerint az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós átoltottsági ranglistán. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak vasárnap adott interjújában hangsúlyozta, hogy veszélyeztetettségük miatt a regisztrált idősek oltása van elől a sorban.

Közölték: a háziorvosok ehhez AstraZeneca-vakcinát kaptak ezen a héten, a kórházi oltópontokon pedig Szputnyik és Pfizer-oltóanyaggal oltanak.

Arra is felhívták a figyelmet: fontos, hogy a hosszú hétvégén is szem előtt tartsuk, hogy a járvány rendkívül intenzíven terjed, s azt kérik, kerüljük azokat a helyeket, ahol nagyobb esélye lehet a fertőzésnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.