Maruzsa: A tervek szerint áprilisban indulna újra a tantermi oktatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerint a járványhelyzettől függ, hogy tényleg tartani tudják-e a jelenlegi menetrendet.

Munkatársunktól
2021. 03. 19. 15:01
MARUZSA Zoltn
Budapest, 2020. december 8. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelõs államtitkára a negyedikes és nyolcadikos tanulók matematikai és természettudományos ismereteit vizsgáló nemzetközi TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study) felmérés eredményeirõl tartott sajtótájékoztatón az Emmi épületében 2020. december 8-án. A vizsgált négy kategória közül egyben az európai átlagnak megfelelõ, háromban viszont az európai átlagot messze meghaladó eredményt értek el a magyar tanulók. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a jóslás kategóriája, de úgy készülünk, hogy húsvét után nyissunk

– nyilatkozta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. A jelenlegi tervek szerint április 7-én indulna újra a tantermi oktatás az általános iskolákban, illetve az óvodák is ekkor nyitnának újra. Maruzsa szerint a járványhelyzettől függ, hogy ez tényleg így lesz-e.

A középiskolások november eleje óta digitális tanrendben dolgoznak. Az államtitkár szerint az ő esetükben három-négy hét múlva lehet elég jó a helyzet a tantermi oktatáshoz, de előfordulhat, hogy ütemezett visszatérés lesz az oktatási intézményekbe.

A járványhelyzet ellenére zajlik a középfokú felvételi eljárás, a szóbeliket is változatlan menetrend szerint tartják meg – tájékoztatott az államtitkár az interjúban. Az országos kompetenciamérés elvileg május végén lesz. Maruzsa azt mondta, fontos lenne, hogy ezt meg tudják szervezni, mivel

fontos visszajelzést adhatna, hogy az elmúlt hónapokban történt átállások hogyan hatottak.

Maruzsa szerint ugyanakkor az érettségik és a felvételik eredményei alapján nem okozott törést a digitális oktatás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.