Megválasztották az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat nyolc kutatóhelyének a vezetőjét

A kutatóhely-vezetői pályázatok kiírására az előző intézményvezetők megbízatásának lejárta miatt került sor.

Forrás: ELKH2021. 03. 04. 15:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Irányító Testülete március 1-jei hatállyal megválasztotta a kutatóhálózathoz tartozó hat kutatóközpont, egy önálló kutatóintézet, továbbá a mintegy 150, egyetemeken, illetve egyéb közintézményekben működő önálló kutatócsoport adminisztrációját ellátó Támogatott Kutatócsoportok Irodája intézményvezetőjét. A kutatóhely-vezetői pályázatok kiírására az előző intézményvezetők megbízatásának lejárta miatt került sor – olvasható az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat oldalán.

Az irányító testület a döntései meghozatalakor figyelembe vette a pályázatok elbírálása céljából létrehozott eseti bizottság jelentését is, mely bizottságnak tagja volt az adott kutatóhely egy képviselője is.

Hat intézmény esetében a hosszú távú kutatói, illetve széles körű vezetői tapasztalatokkal rendelkező korábbi intézményvezetők újraválasztására került sor. Egy intézménynél a korábbi főigazgató nyugdíjba vonult, itt a szintén hosszú távú kutatói és vezetői tapasztalatokkal rendelkező eddigi tudományos főigazgató-helyettes kapott főigazgatói megbízást. Ez a folytonosság biztosítja a kutatóhelyek működésének stabilitását. A Támogatott Kutatócsoportok Irodája esetében a közigazgatás terén jelentős vezetői tapasztalatokkal rendelkező szakembert választottak meg az iroda vezetésére.

Az újonnan kinevezett vezetők:

  • Bölcsészettudományi Kutatóközpont: Balogh Balázs főigazgató, korábbi tudományos főigazgató-helyettes.
  • Energiatudományi Kutatóközpont: Horváth Ákos főigazgató, korábbi főigazgató.
  • Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet: Nusser Zoltán igazgató, korábbi helyettesítéssel megbízott igazgató.
  • Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont: Fertő Imre főigazgató, korábbi helyettesítéssel megbízott főigazgató.
  • Szegedi Biológiai Kutatóközpont: Nagy Ferenc főigazgató, korábbi főigazgató.
  • Természettudományi Kutatóközpont: Buday László főigazgató, korábbi helyettesítéssel megbízott főigazgató.
  • Wigner Fizikai Kutatóközpont: Lévai Péter főigazgató, korábbi főigazgató.
  • Támogatott Kutatócsoportok Irodája: Ács Attila igazgató.
  • A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.