Nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából

A kormány közölte: az oltópontok kijelölése nem a kampányoló és oltásellenes baloldali polgármesterek hatásköre.

Magyar Nemzet
2021. 03. 17. 18:01
null
Miskolc, 2020. december 30. A koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát pakolják a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban Miskolcon 2020. december 30-án. Ezen a napon megérkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya, amely 35 ezer egészségügyi dolgozó oltására elegendő. A vakcinákat tartalmazó hűtőládákat 21 oltópontra szállítják, több fővárosi és vidéki kórházba. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megkérjük Karácsony Gergelyt és a többi baloldali polgármestert, hogy fejezzék be a zavarkeltést. Ahogy az az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján is elhangzott, az oltópontok kijelölése a járványügyi hatóság és az országos oltási munkacsoport hatásköre, nem kampányoló és oltásellenes baloldali polgármestereké” – írta szerdán a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Közleményükben kitérnek rá, hogy

országszerte 6752 oltópont van kijelölve, amelyből a háziorvosi rendelőkben és a kórházi oltópontokon közel hatezer jelenleg is működik. „Ennél több aktív oltópontra akkor lesz szükség, ha érkezik elég vakcina ahhoz, hogy tömeges oltást lehessen szervezni.

Nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából” – hangsúlyozzák, hozzátéve: a brüsszeli vakcinabeszerzésből továbbra is kevés vakcina érkezik, és a hírek szerint a következő hetekben még az ígértnél is kevesebb várható. „Eddig 3,1 millió adag vakcina érkezett hazánkba, amelynek fele annak köszönhető, hogy a kormány nem várt Brüsszelre, és nemzeti hatáskörben is vásárolt oltóanyagot” – zárul a közlemény.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.