Novák Katalin: Az egyszülős családok is számíthatnak a kormányra

Az egyszülős családok világnapján közzétett videójában sorolta fel Novák Katalin, mivel segítik az érintetteket.

Forrás: Facebook2021. 03. 21. 10:54
novák
20200619. Budapest Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A tartásdíj behajtatásának a hatékonyságát növelni kell – említette az aktuális kormányzati feladatot az egyszülős családok világnapján közzétett videójában Novák Katalin. – Sok olyan család van, ahol

az egyedül maradt szülő nem tudja érvényesíteni a tartásdíj-kötelezettséget, emiatt szigorúbb fellépésre van szükség.

Az Igazságügyi Minisztériummal közösen dolgozunk azon, hogy a megállapítás és a behajtatás is hatékonyabb legyen. Jogszabályalkotási és érvényesítési feladataink is vannak – részletezte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

– A családi adókedvezmény jár nekik is, érvényesíthető az adókedvezmény akár a személyi jövedelemadóból, akár a járulékokból. Ezen felül magasabb összegű családi pótlékot kapnak, és

a bölcsődei jelentkezéskor előnyt élveznek a nagycsaládosokhoz hasonlóan

– sorolta az elérhető kedvezményeket Novák Katalin.

Hozzátette: az családvédelmi akcióterv elemei közül a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményével, a csokkal, a falusi csokkal is élhetnek. A négygyermekes anyák adókedvezménye is ugyanúgy vonatkozik rájuk, mint a kétszülős családban élő anyákra.

A most elindult otthonteremtési támogatásoknak minden eleme elérhető az egyszülősök részére,

az áfamentesség, az illetékmentesség a csokos ingatlanoknál, és az otthonfelújítási támogatás, illetve kölcsön is hozzáférhető nekik.

Novák Katalin kitért arra is, hogy félmilliárd forint állami támogatással segítették az Egyszülős Központ létrehozását. – Ilyen központok az országban már több helyen is működnek. Ügyintézésben, tanácsadásban tudják segíteni egymást az érintett családok – fejtette ki a miniszter. Nyáron pedig táborokat szerveznek, ezen felül az Erzsébet-táborokba is várják az egyszülős családok gyermekeit.

A budapesti Egyszülős Központ vezetőjével nemrégiben lapunk is készített interjút, melyben Nagy Anna kifejtette, hogy

ez a kormány volt az, amely végre észrevette az egyszülős családokat is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.