Schiffer András is bírálta Fekete-Győr kirekesztő kijelentését

Politikai tábortól függetlenül egyre több közéleti személyiség határolódik el Fekete-Győr András kirekesztő kijelentésétől.

Munkatársunktól
2021. 03. 14. 19:17
Schiffer Andrs
Budapest, 2016. június 13. Schiffer András, az LMP társelnöke, a párt távozó frakcióvezetõje sajtótájékoztatót tart a Parlamentben 2016. június 13-án. Parlamenti munkája lezárásakor sikerélménynek tartja Schiffer azon általa kezdeményezett határozati javaslat elfogadását, amely alapján Magyarország nem fogadja el, hogy az egyes szabadkereskedelmi egyezmények a nemzeti parlamentek beleegyezése nélkül akár ideiglenesen is hatályba lépjenek. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schiffer András baromságnak nevezte Fekete-Győr András Facebook-bejegyzését, amelyben a Momentum-elnök a munkájuktól való eltiltással fenyegette a jobboldali újságírókat.

Néha az az érzésem, hogy a »propagandisták« maguk rendelik az ilyen a baromságokat, mert irigylik az áldozati szerepet. Ha viszont komolyan vesszük a hallottakat, akkor az a helyzet, hogy igaza van Hont András barátomnak: teljesen tévesen minősítjük ezeket liberálisoknak.

Aki hatalmi szóval akarja eldönteni, ki a propagandista és ki nem az, s akit annak talál, azt – »persze csak egy kis időre« el akarja tiltani a foglalkozásától, na az nem a jogállamot fogja helyreállítani, maximum a »népi demokráciát«”

fogalmazott az LMP egykori frakcióvezetője a közösségi oldalán vasárnap közzétett bejegyzésében.

Fekete-Győr botrányos kijelentéseire Dömötör Csaba is reagált: A szerkesztőségi fenyegetés, a nyúltempóban letagadott füstgránát és a pártból meghirdetett koncepciós perekkel való fenyegetés után Fekete-Győr András most jobboldali újságírókat tiltana el a munkájuktól” – írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, hozzátéve:

„amit képviselnek, az nem a jövő, hanem a poros szocializmus. És ez akkor is így van, ha az egészet leborítják egy semmitmondóan lazáskodó hipsztermázzal.”

 

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség rendkívül aggasztónak ítélte a Fekete-Győr Facebook-videójában hangoztatott fenyegetőzését. „Meglátásunk szerint az elhangzott fenyegetést csak még súlyosabbá teszi, hogy annak megfogalmazója nem egyszerűen egy ellenzéki párt, a Momentum elnöke, hanem pártjának miniszterelnök-jelöltje is, aki ráadásul nem először ragadtatja magát a sajtó ellen erőszakot ígérő fellépésre” írták.

Emlékeztettek: Fekete-Győr Andrásnak az Origó szerkesztőségében 2017-ben tett kéretlen, az újságírók zaklatására is kiterjedő látogatása előképe volt annak, amit most kilátásba helyezett. A szakmánk nevében így most elvárjuk Fekete-Győr Andrástól: nevezze meg, mely pártokhoz tartozó, mely politikustársaival folytatott diskurzusa során keveredett vitába erről az általa radikálisnak nevezett megoldási javaslatáról” nyomatékosították.

Bayer Zsolt is bírálta a Momentum-elnök kijelentéseit, a Gyurcsány-fiúk című publicisztikájában úgy fogalmazott: Fekete-Győrt a főnökének, a szivárványkoalíciót vezető Gyurcsány Ferencnek igyekszik megfelelni, e kényszer szüli „a nagyotmondási versenyt ezek között a sufniforradalmárok” között.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.