időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Szlávik: Húsvétkor is szigorúan be kell tartani a szabályokat

Magyar Nemzet
Forrás: mti
2021.03.29. 11:04
Szlávik: Húsvétkor is szigorúan be kell tartani a szabályokat

– Húsvétkor is szigorúan be kell tartani a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott szabályokat – közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szlávik János kiemelte, hogy

a védőoltás nem jelent teljes védettséget, csak a betegség súlyos lefolyását előzi meg, ezért – figyelmeztetett – akkor se szabad közösen ünnepelni húsvétkor, ha egyes rokonok be vannak oltva.

– Néhány hét múlva, az átoltottság növekedésével már várhatóan fel lehet lélegezni, addig mindenki tartson még ki egy kicsit – mondta.

Beszélt arról is: a járvány kezdetén úgy gondolták, hogy a kismamákra nem veszélyes a vírus, de mára már tudják, hogy az anyákra a várandósság idején is veszélyes, hiszen sokan kerültek közülük kórházba, lélegeztetőgépre. A védőoltás ezért már Magyarországon is elérhető a kismamáknak, őket a Pfizer- és a Moderna-vakcinával oltják a várandósság második és harmadik harmadában – mondta Szlávik János.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.