Tarlós István: Karácsony is megszavazta a használt metrószerelvények beszerzését

Karácsony úgy kéri számon az előző fővárosi vezetésen a használt metrókocsik beszerzését, hogy ő is megszavazta azt.

Munkatársunktól
2021. 03. 18. 9:04
null
20201022 budapest az m3 metro deli szakaszanak felujitasanak atadasa karacsony gergely tutto kata havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyakorlatilag

semmit sem tudni az M3-as metrókocsik beszerzésével kapcsolatos tanulmányról, amelyet a főváros baloldali vezetése rendelt meg, és amely alapján Karácsony Gergelyék – az előző, Tarlós István-féle városvezetést hibáztatva – feljelentést tettek.

– Klímaberendezés nélküli, elavult metrókocsikat kaptunk csaknem hetvenmilliárd forintért, ezért természetesen valakinek felelnie kell – írta a főpolgármester a szerdai Facebook-bejegyzésében. Mint ismert, Karácsony Gergely 2019-es kampányának egyik központi eleme volt az említett vonal szerelvényeinek klímaberendezésekkel történő ellátása, ám ez a mai napig nem történt meg, csak jelenleg jutott odáig a BKV, hogy két különböző gyártó klímaprototípus-rendszerét teszteli a 3-as metró kocsijan.

A BKV egyébként még Tarlós István hivatali ideje alatt elkezdte az egyeztető tárgyalásokat a klímaberendezések beszerelésének előkészítésére. Találtak is olyan külföldi cégeket, amelyek képesek olyan kis méretű és súlyú légkondicionáló berendezéseket gyártani, amelyeket elbírnák a metrókocsik. Egy jogi kérdés volt még nyitott az ügyben, a metrószerelvényeket felújító orosz cégnek ugyanis hozzá kell járulnia a berendezések beépítéséhez ahhoz, hogy az általuk vállalt harmincéves garancia ne vesszen el.

Karácsony Gergely és DK-s helyettese, Gy. Németh Erzsébet használt metrókocsik kapcsán indított mostani támadásaira Tarlós István úgy reagált az ATV szerdai műsorában, hogy

„Már nincs kampány, ezt az »Orbán utasítása« szöveget abba lehetne hagyni. Inkább most látok a fővárosban DK-s utasításokat”.

Hozzátette: személy szerint új szerelvények beszerzését szorgalmazta, ám a rendelkezésre álló források csak használt kocsik megvásárlását tették lehetővé, továbbá

az MSZP-frakció is megszavazta az említett szerelvények beszerzésével történő rekonstrukciós projektet. Felidézte: amikor a forrásbiztosítást a főváros 2015-ben megerősítette, Horváth Csaba és az akkor már képviselő Karácsony Gergely is igennel szavazott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.