időjárás 9°C Aurél 2022. október 5.
logo

2,2 millió fölé növekedett a beoltottak száma

Magyar Nemzet
2021.04.03. 09:30

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyul az eddigieknél. A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány szigorította a védelmi intézkedéseket. Hatályban lévő legfontosabb védelmi intézkedések.

Folyamatosan zajlik az oltás,

a beoltottak száma 2 235 731 fő, közülük 891 002 fő már a második vakcinát is megkapta.

A brit vírusmutáns továbbra is nagyon gyorsan terjed, ezért a kormány kéri, hogy a húsvéti ünnepek alatt is tartsák be az óvintézkedéseket! 8637 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 679 413 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 242 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 21 504 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 415 601 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 242 308 főre emelkedett. 11 383 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1437-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása az elsődleges feladat, az eddig regisztrált 65 év felettiek 83 százaléka már megkapta az oltást.

Az oltás a húsvéti ünnepek alatt is folytatódik. A kórházi oltópontok fogadják a háziorvosok által beutalt pácienseket, azok a háziorvosok pedig, akik az ünnepek alatt is oltanak, kiegészítő díjazásra jogosultak.

Mától Budapesten a háziorvosi rendelők és a kórházi oltópontok mellett már

a szakrendelőket is bevonják az oltásba,

hogy a húsvéti ünnepek alatt is minél többen megkaphassák a vakcinát. A kijelölt 18 szakrendelőben szombaton és vasárnap a fővárosi háziorvosok által szervezett regisztráltakat oltják.

A kórházi oltópontokon pedig ma is tart a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok soron kívüli oltása.

A jelenleg hatályos járványügyi előírások listáját itt találja meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.