Brutális és túlzó a Hertha BSC szankciója Petry Zsolttal szemben

A Hertha BSC igazgatójának, Carsten Schmidtnek címzett nyílt levelében állt ki Petry Zsolt mellett a Magyar Nemzeti Médiaszövetség is. A szervezet cinikusnak nevezte a német klub azon indoklását, mely szerint a sokszínűség és tolerancia értékeinek elkötelezettjeiként váltak meg Petrytől. Szerintük nem Petry, hanem a Hertha tartozik bocsánatkéréssel, miután ellehetetlenítik az ő és családja életét, majd végtelen cinizmussal „minden jót” kívánnak neki.

Magyar Nemzet
2021. 04. 07. 16:38
null
Németország Berlin 20190118 Labdarúgás 2019 Petry Zsolt Hertha BSC Fotó: Dömötör Csaba Nemzeti Sport Fotó: Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A brutális szankció, amellyel éltek, sokakban félelmet, másokban szolidaritást ébresztett, s most rengetegen olyanok is megismerik Petry Zsolt nevét, akik nem lévén futballrajongók, eddig nem sokat tudtak róla, de fontosnak tartják a szólásszabadságot, mint alapvető és hagyományos európai értéket„ – olvasható a Magyar Nemzeti Médiaszövetség Carsten Schmidtnek, a Hertha BSC igazgatójának címzett levelében.

A Hertha BSC csapata a tolerancia és sokszínűség védelmére hivatkozva bocsátotta el Petry Zsolt kapusedzőt

A szervezet kiemelte, hogy kötelességének tekinti kiállni a magyar származású kapusedző és a szólásszabadság, valamint a média jogai mellett.

”Petry Zsolt azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy aki csak bírálni merészeli egyes nyugati országok önveszélyes bevándorláspolitikáját, azt rögtön rasszistának bélyegzik. A Hertha BSC pedig sietett bebizonyítani, hogy ebben bizony semmi túlzás nincsen„ – fogalmazott a Médiaszövetség.

Hozzátették: „Önök valóban ezt teszik, sőt, nem elégszenek meg ennyivel. Közleményükben Petry Zsoltot bocsánatkérésre kötelezik, holott tudják, hogy nem neki kellene bocsánatot kérni, hanem önöknek, akik most ellehetetlenítik az ő és családja életét, majd végtelen cinizmussal “minden jót” kívánnak neki.”

A levél úgy fogalmaz a német klub közleményével kapcsolatban, hogy annak legcinikusabb és legabszurdabb része az, amelyben a „sokszínűségre és a toleranciára” hivatkoznak Petry Zsolt kirúgása kapcsán:

„Egy olyan döntés indokaként hivatkoznak a sokszínűségre és toleranciára, amely világossá teszi, hogy az európai embereket erősen megosztó kérdésekben csak egyetlen véleményt tartanak elfogadhatónak” – áll a közleményben.

A Médiaszövetség arra is rámutatott, hogy a klubcsapat annak ellenére vált meg Petrytől, hogy a hivatalosan kiadott közleményük szerint elégedettek voltak a kapusedző munkájával, kedves és segítőkész személynek ismerték meg, akivel kapcsolatban sosem tapasztalták, hogy homofób vagy rasszista megnyilvánulásokat tett volna.

„A berlini klub sajnos fontosabbnak tartotta, hogy behódoljon a Németországban szinte egyeduralkodó liberális politika és média nyomásának, mint azt, hogy kiálljon a szakmai feladatát nagyszerűen teljesítő munkatársa mellett” – írták.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, a Hertha BSC kedden a hivatalos honlapján jelentette be, hogy azonnali hatállyal megszünteti Petry Zsolt munkaviszonyát, miután a tréner konzervatív véleményt fogalmazott meg az európai bevándorlás jelenségével kapcsolatban és Gulácsi Péternek a szivárványcsaládok melletti kiállásával kapcsolatban is saját véleményének adott hangot a Magyar Nemzetnek adott interjúban. A Hertha azzal indokolta a kapusedző kirúgását, hogy a klub elkötelezett az olyan értékek mellett, mint a sokszínűség és a tolerancia, ezek viszont nem voltak megtalálhatók a Hertha alkalmazottjaként megnyilvánuló Petry nyilatkozatában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.