Régi életünk újabb szeletét kaptuk vissza

A ma újranyitó teraszok reggel 5 és este fél 10 között lesznek látogathatók. A vendégeknek nem kell maszkot viselniük, de a felszolgálóknak igen. Képriport.

Magyar Nemzet
2021. 04. 24. 11:31
terasz
2021.04.24. BUdapest Teraszok újranyitása. COVID-19 Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma elindult a vendéglátók teraszhelyiségeinek újranyitása, miután a beoltottak száma hazánkban átlépte a 3,5 millió főt. A kijárási tilalom időpontja is módosult: 23 óra után kezdődik, az erre vonatkozó kormánydöntés a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg – olvasható a Koronavírus.gov.hu kormányzati tájékoztatóportálon.

Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi interjújában jelentette be, hogy négymillió beoltottnál további szolgáltatások sora lesz újra elérhető az oltási igazolvánnyal rendelkezőknek. A miniszterelnök szerint erre jövő szerdán vagy csütörtökön kerülhet sor.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára közösségi oldalán úgy fogalmazott: „Ma a teraszok nyithatnak, ha pedig már négymillió ember is megkapta az oltást, sok olyan szolgáltatás is elérhető lesz, amelyet régóta nem vehetett igénybe senki, egyelőre csak azok számára, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.”

Az államtitkár kiemelte, hogy a szolgáltatások újraindítása elsősorban nem azoknak az érdekük, akik igénybe vehetik, hanem mindazoké, akik ebből élnek.

Völner kitért arra, hogy az oltási igazolvány feltétele sokakból felháborodást váltott ki, pedig ennek a megléte azt a célt szolgálja, hogy az emberek és családjuk egészségének védelme és a gazdaság újraindítása összhangban legyen.

Több kormányzati politikus is arra emlékeztet közösségi oldalán, hogy az újranyitás következő szakaszában

elérhetők lesznek a színházak, a táncos és a zenés helyszínek, a cirkuszok, mozik, edzőtermek, fitnesztermek, sportesemények, uszodák, közfürdők, vadasparkok és állatkertek, kalandparkok, vidámparkok, könyvtárak, múzeumok, játszóházak, jégpályák, valamint az éttermek belső részei és a szállodák is – olvasható Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.