A WHO bővítené az együttműködést a Semmelweis Egyetemmel

Dicsérettel illette hazánk oltási stratégiáját, és a Semmelweis Egyetem járvány elleni védekezésben tanúsított munkáját méltatta Hans Kluge. Az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója hangsúlyozta: a WHO regionális kutatások, innovációk vagy akár az eHealth területén készen áll együttműködni a magyar intézménnyel.

Forrás: semmelweis.hu2021. 04. 27. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Orbán Viktor miniszterelnökkel és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel való találkozója után Hans Kluge a Semmelweis Egyetemen is látogatást tett. A Merkely Béla rektorral való tárgyalása során a WHO európai regionális igazgatója dicsérettel illette hazánk oltási stratégiáját, valamint elismerően szólt az intézmény munkájáról, amit a betegellátás, a tesztelés, valamint a járványhoz kapcsolódó kutatási és innovációs tevékenységek kapcsán tanúsított.

A találkozó során a bővülő együttműködési lehetőségekről is szó esett. A WHO-igazgató kiemelte: a két szervezet között jelenleg is szoros az együttműködés, példaként említve a Magatartástudományi Intézettel való kooperációt vagy az Egészségügyi Menedzserképző Központ szerepét. Hozzátette, hogy

szívesen bővítenék az Egészségügyi Világszervezet kapcsolatait a Semmelweis Egyetemmel a regionális kutatások, az innovációk és az eHealth területén is.

Hans Kluge a Semmelweis Egyetem példamutató szerepvállalását is méltatta
Fotó: Facebook/Dr. Merkely Béla

A világszervezet tisztségviselője továbbá megjegyezte: a Semmelweis Egyetem tudása rendkívül hasznos lehet a WHO által nemrég indított páneurópai Leadership Academy programjában is, amelynek célja az egészségügyi vezetők képzésének javítása olyan régiókban, mint a Nyugat-Balkán vagy Közép-Ázsia. Hans Kluge emellett arról is szólt, hogy

szeretnék a WHO-tagállamokat hatékonyabban kiszolgálni, így a jövőben erősebben kívánnak támaszkodni az olyan felsőoktatási partnerek tudására, mint a Semmelweis Egyetem,

hozzátéve, hogy regionális szinten is szorosabbra szeretnék fűzni az együttműködést.

Merkely Béla, az intézmény rektora válaszában hangsúlyozta: a Semmelweis Egyetem nyitott a bővebb együttműködésre a WHO-val további területeken is. Rámutatott, hogy az ország egyik legnagyobb Covid-ellátó intézményeként és oltóközpontjaként az egyetem számottevő tapasztalattal rendelkezik, amit kész megosztani nemzetközi partnerségeken keresztül is. Szócska Miklós, az Egészségügyi Közszolgálati Kar dékánja felhívta továbbá a figyelmet arra is, hogy

a vakcinakutatás, a klinikai üzleti intelligencia vagy az orvosi műszerek fejlesztése is mind olyan területek, ahol a Semmelweis Egyetem élen jár.

Hozzátette: a világszervezet használhatná a Semmelweis brandet akár nemzetközi kézmosás-népszerűsítő kampányokban is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.