Csaknem másfél millió adag vakcina érkezik a jövő hét végéig

Szijjártó Péter bejelentette, összesen egymillió-négyszáznyolcvanezer oltóanyag érkezik Magyarországra a jövő hét végéig Oroszországból és Kínából. Hans Kluge, a WHO regionális igazgatója példa nélkülinek nevezte a magyar vakcinálási folyamatot, és gratulált a magyar helyzetkezeléshez.

Magyar Nemzet
2021. 04. 21. 9:46
null
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója (j2) megbeszélésüket követően sajtótájékoztatót tart Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. április 21-én Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő tíz nap során egymillió-négyszáznyolcvanezer adag oltóanyag érkezik Oroszországból és Kínából – jelentette be szerda reggel a külgazdasági és külügyminiszter, miután Hans Kluge-zsal, a WHO regionális igazgatójával egyeztetett.

A közös sajtótájékoztató kezdetén Szijjártó Péter megköszönte a WHO valamennyi dolgozójának a vírus elleni küzdelmet. Hangsúlyozta: a járvány során rendszeres volt a kommunikáció a WHO főigazgatójával, és a magyar védelmi intézkedések meghozatalakor figyelembe vették a WHO ajánlásait.

Magyarország az uniós rangsor élén áll az átoltottságot tekintve – mondta Szijjártó Péter.

A következő tíz nap során tehát egymillió-négyszáznyolcvanezer ezer adag vakcina érkezik az alábbi megoszlásban:

  • Szombaton 600 ezer Sinopharm Kínából
  • Jövő hét elején 280 ezer második komponens Szputnyik V Oroszországból
  • Jövő hét második felében 400 ezer Sinopharm (egyúttal elhozzák Grúziának az általa vásárolt 100 ezer dózist is), emellett 200 ezer Szputnyik V első komponens
  • Hans Kluge, a WHO regionális igazgatója példa nélkülinek nevezte a magyar vakcinálási folyamatot, egyben gratulált a magyar helyzetkezeléshez.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.