Családtámogatásról is problémás a Facebookon beszélni

Már nem csak a kifejezetten politikai véleményt tartalmazó posztokat szűri a Facebook. Az, hogy a közösségi portál nem tűri a jobboldali véleményt, már régóta téma, de úgy tűnik, most már a családtámogatás is problémás, ha jobboldali politikus adja hírül. Novák Katalin családokért felelős miniszter videón üzent.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 04. 12. 11:43
null
Novák Katalin fontosnak tartja, hogy a keresztény, jobboldali értékek képvviselve legyenek az EU-ban Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Facebook nem LIKE-olja a politikát – ettől harsog az elmúlt 24 órában a közösségi média. Valóban, én is érzékeltem a változásokat a saját Facebook-oldalamon – fogalmaz a közösségi oldalán április 10-én közzétett posztban Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter. Hozzáteszi: – Azonban felháborít, hogy ezzel párhuzamosan a magyar családokat segítő támogatásokkal kapcsolatos információktól is megfosztják követőimet. A Facebook mindeddig nem adott hivatalos magyarázatot arra vonatkozóan, hogy szándékos cenzúráról, vagy más hibáról lenne szó.

Novák Katalin az elmúlt napokban elsősorban a tartásdíj-behajtási rendszer behajtásával kapcsolatban posztolt
Fotó: archív/ Magyar Nemzet

Arról, hogy a Facebook szándékosan cenzúráz bizonyos politikai tartalmú közléseket, korábban már megjelentek leleplező felvételek. A Novák Katalin által említett zavarra hivatalos válasz egyelőre tehát nincs, mindenesetre remélhető, hogy a jövőben a magyar kormány családpolitikájával kapcsolatos információk el tudnak jutni az olvasókhoz. Ez azért is fontos, mert a Fidesz-kormány családtámogatási rendszerének komoly hatása van a magyar társadalmi folyamatok alakulására. Húsvétkor közölt cikkünkben Görgey Zsuzsanna életvédő azt mondta el, hogy 2010 óta csaknem a felére csökkent a művi terhességmegszakítások száma, és ebben szerepet játszik az is, hogy az említett családpolitikának köszönhetően a fiatalok szívesebben döntenek a családalapítás, a gyermekvállalás mellett.

Novák Katalin az elmúlt napokban elsősorban a tartásdíj-behajtási rendszer megváltoztatásával kapcsolatban posztolt. Ennek a munkának az volna a célja, hogy csökkentsék az olyan egyszemélyes családok kiszolgáltatottságát, amelyekben az édesanya neveli a gyereket, gyerekeket, és a család megélhetése függ az apa hozzájárulásától is.

Az olvasók a követési beállítások megváltoztatásával lehetnek biztosak abban, hogy értesülnek a posztokról, ennek módját egy félperces videó magyarázza el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.