időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip + videó

Gerilla akciókkal mutat rá Karácsony hiányosságaira a kutyapárt

Nagy Orsolya
2021.04.09. 15:10
Gerilla akciókkal mutat rá Karácsony hiányosságaira a kutyapárt

Újabb fővárosi területet szépített meg a Magyar Kétfarkú Kutyapárt a XII. Kerületben. Az MKKP gerillakertészei legutóbb az Alkotás út növényesítését folytatták le. Ugyan a feladat a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzaté lett volna, de a helyi kutyapártosok megunták a várakozást a kiszáradt növények kapcsán. Nem ez volt az első alkalom, hogy az MKKP „passzivistái” a főváros helyett dolgoztak.

Megcsináltuk ma a Márvány és a Királyhágó utca közti szakaszt és a Királyhágótól lefelé a buszmegállóig azokat a részeket, ahol már nem mutatkozott életben maradt növényzet – írta a Magyar Kétfarkú Kutyapárt közösségi oldalán. A hegyvidéki szervezet nem először elégelte meg Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat hanyagságát, a múlt hónapban az Apor Vilmos téren festették le az elhanyagolt padokat.

Előfordult már olyan is, hogy a főváros kezelésében lévő, kopott zebrákat festették újra.

Fotó: Facebook

Úgy tűnik, hogy a viccpártként számon tartott kutyapártnak sem tetszik, hogy Karácsony Gergely főpolgármester látványosan elhanyagolja a jobboldali vezetésű kerületeket. Legutóbb a kritikus állapotban lévő Béla király út elhalasztott felújítása miatt emeltek szót, látványos akcióval álltak elő, mellyel arra is rámutattak:

a főpolgármester politikai alapon dönti el, melyik kerületben hajt végre felújításokat.

Mint ismert, Karácsony Gergely tavaly visszavonta a jobboldali vezetésű kerületek már eldöntött útfelújításait, ezért a szóban forgó útszakasz égetően szükségessé vált rekonstrukciója és az elöregedett vízcsövek cseréje 2024 utánra tolódott át.

XII. kerületi jobboldali sikerként könyvelhető el, hogy Fürjes Balázs, a budapesti és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár elképzelését elfogadta a főpolgármester. Fürjes elérte, hogy a Hegyvidék legnépszerűbb közparkját a Városmajort felújítsák a Zöld Budapest programon belül. Bár a Városmajori Szabadtéri Színpad költözésében nem jutott egyezségre a kormány a fővárossal, mindkét fél egyetértett abban, hogy a fővárosi zöldterületeknek forrást kell biztosítani a megújulásukra.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.