Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Húsvétra is oszthatnak be oltásra várókat a háziorvosok

Forrás: MTI
2021.04.02. 14:32
Húsvétra is oszthatnak be oltásra várókat a háziorvosok

Az a háziorvos, aki az ünnepi hétvégén vállalja az oltási munkát, napi nyolcvanezer forint kiegészítő díjazásra jogosult.

„Húsvétkor is nyitva lesznek a kórházi oltópontok, a háziorvosok így ezekbe, valamint a kijelölt szakrendelőkbe is küldhetnek oltásra várókat a hosszú hétvégén”

– olvasható az elektronikus levélben, amelyet az országos oltási munkacsoport vezetője a budapesti háziorvosoknak írt.

György István közölte, hogy a szakrendelőkről a fővárosi oltási munkacsoport tájékoztatja a háziorvosokat. Hozzátette, hogy a Moderna vakcináját várandós kismamák is megkaphatják.

Az a háziorvos, aki az ünnepi hétvégén vállalja az oltási munkát, napi nyolcvanezer forint kiegészítő díjazásra jogosult
Fotó: Móricz-Sabján Simon

Az oltási munkacsoport vezetője a levélben köszönetét fejezte ki a háziorvosoknak a részvételükért Magyarország eddigi legnagyobb oltási programjában.

A levélben hangsúlyozta, hogy a háziorvosoknak is köszönhető az uniós átlagot jelentősen meghaladó magyarországi átoltottsági arány, a járvány megállítása azonban további erőfeszítéseket igényel.

„Az a háziorvos, aki az ünnepi hétvégén vállalja az oltási munkát, napi nyolcvanezer forint kiegészítő díjazásra jogosult”

– emlékeztetett a levélben György István.

Regisztráció a védőoltásra

Tavaly decemberben nyílt meg a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.