Világviszonylatban kitűnően teljesítenek a magyar egyetemek

A vizsgált csaknem húszezer intézmény közül idén az ELTE és az SZTE bekerült a világ vezető egyetemeinek top 3,5 százalékába.

2021. 04. 27. 18:56
null
Budapest, 2018. április 11. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Kara (ELTE TTK) déli épülettömbje a fõváros XI. kerületében, a Pázmány Péter sétányon. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kimagasló helyen szerepelnek a magyar egyetemek, köztük az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings (CWUR) 2021/2022-es rangsorában. A vizsgált csaknem húszezer intézmény közül idén bekerült a világ vezető egyetemeinek top 3,5 százalékába. Magyarországi viszonylatban az SZTE a második legjobb magyar egyetem lett.

A CWUR a világ húszezer felsőoktatási intézménye közül választja ki a legjobb kétezer egyetemet. A 2021/2022-es rangsor szerint az Eötvös Loránd Tudományegyetem és Szegedi Tudományegyetem idén a világ vezető egyetemeinek top 3,5 százalékába tartozik, világviszonylatban pedig az 591., valamint 678. helyen állnak.

Magyar egyetemek a CWUR rangsorában
Fotó: CWUR

Idén először régiós rangsort is felállítottak a CWUR készítői. Az európai intézmények listáján az SZTE a 280. helyen áll. Magyarországi viszonylatban javított tavalyi helyezésén a Tisza-parti universitas: idén már a dobogó második fokára állhat fel.

A Center for World University Rankings (CWUR) minden évben elkészíti a világ egyetemeinek rangsorát. A világ kétezer legjobb egyetemét hét szempont alapján választják ki. Többek között figyelembe veszik az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát és idézettségét.

A teljes lista itt elérhető: CWUR 2021/2022

(Borítókép: Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Kara (ELTE TTK) déli épülettömbje a főváros XI. kerületében, a Pázmány Péter sétányon. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.