Deák Dániel elemző is csatlakozott a Megafon csapatához + videó

Az álhírekkel és a függetlennek álcázott politikai aktivizmussal szemben csak a józan ész hangján tudjuk felvenni a versenyt.

Magyar Nemzet
2021. 04. 01. 15:41
null
Fotó: Merész Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője is csatlakozott a Megafon csapatához. Ez egy, a Megafon Facebook-oldalára feltöltött videóból derül ki, amelyben az elemző kifejti: a politikai elemzés műfaja az utóbbi időben a Facebookra költözött. Szerinte ez egyrészt jó, mert sokkal hamarabb eljut az információ az emberekhez, de

egyben veszélyes is, mert megjelentek az álhírek, és a függetlennek álcázott politikai aktivizmus, így pont a hiteles információk szorultak háttérbe.

A Megafon videójában Deák Dániel így folytatja: – Én már közel tíz éve foglalkozom politikai elemzéssel, de erre a munkára most a Facebookon is szükség van, mert egyes politikai események után, pillanatok alatt kirobban a kommentháború.

A célom az, hogy egy valós és tényekkel alátámasztott nézőpontot jelenítsek meg az álhírekkel szemben.

Deák Dániel elmondta: ha már egyszer belevágtam, gondoltam érdemes mindezt jól csinálni, ezért felvettem a kapcsolatot azzal a csapattal, amelyik a legjobb ezen a téren. Felkerestem a Megafont, akiktől képzést és segítséget kaptam a tartalomkészítés terén, ennek köszönhetően már sokkal több embert el tudok érni a hiteles információkkal – hangzott el a Megafon videójában.

Mint arról lapunk is írt, egyre többen csatlakoznak a Megafon csapatához (többek között Bohár Dániel riporter és Rákay Philip), amelynek célja, hogy felerősítse a jobboldali hangokat a közösségi média platformjain.

Lapunk még augusztusban készített interjút Kovács Istvánnal, a Megafon Központ alapítójával, amelyet a linkre kattintva tudnak elolvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.