Meghaladta a 3,6 milliót a beoltottak száma

Egyre kevesebben vannak lélegeztetőgépen, lassú mérséklődést mutatnak a számok.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 04. 26. 9:44
null
Szolnok, 2021. mrcius 15. Szmolnik Katalin, az oltpont munkatrsa (b) beoltja Bozsn Falusi Szivia egszsggyi dolgozt a Pfizer-BioNTech koronavrus elleni vakcina msodik adagjval a szolnoki Hetnyi Gza Krhz 2-es oltpontjn 2021. mrcius 15-n. MTI/Mszros Jnos Fotó: Mészáros János Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 603 901 fő, közülük 1 665 067 fő már a második oltását is megkapta

– írták ma reggel a Koronavírus.gov.hu tájékoztató oldalon. Az új fertőzöttek száma 1936, ezzel a járvány kezdete óta összesen 771 454 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. – Elhunyt 176 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 801 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 486 435 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 258 218 főre csökkent – részletezték.

Jelenleg 6443 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 782-en vannak lélegeztetőgépen, ez utóbbi szám folyamatos csökkenése jó előjel lehet a járvány lassulása szempontjából. A járvány harmadik hulláma tetőzött, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos.

– A magyar lakosság 37 százaléka már megkapta az oltást, szemben az uniós 21 százalékos átlaggal – húzták alá.

– A háziorvosokhoz ma várhatóan háromszázezer adag Sinopharm-vakcinát szállítanak ki és a kórházi oltópontokon is már zajlik a tömeges oltás. Azok a regisztráltak, akiknek még nincs időpontjuk, akár még ma is foglalhatnak interneten a kórházi oltópontokra – emlékeztettek mindenkit a pár napja megnyílt új lehetőségre. A koronavírus elleni vakcinák folyamatosan érkeznek az országba, ma is újabb vakcinaszállítmány várható – derül ki a tájékoztatásból.

Továbbra is mindenkit ingyenesen beoltanak, aki regisztrált.

A Vakcinainfo.gov.hu oldalon való bejelentkezés után a háziorvosok behívhatják a pácienseket, illetve ma már interneten is foglalhat magának bárki időpontot. Az első oltás után mindenki védettségi igazolványt kap, amellyel hamarosan több, korábban lezárt intézmény látogathatóvá válik. A kormány ma reggel tette közzé, pontosan mely helyek lesznek ezek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.