Megnyitották a második balatoni autós tesztállomást

A teljes tesztelési folyamat érintésmentes, és a fizetés a helyszínen bankkártyával történhet.

2021. 04. 14. 16:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét eleje óta már a tó északi partjára tartó autósok is elvégeztethetik magukon a koronavírustesztet, ugyanis a 71-es főút balatonakarattyai MOL-kútjánál megnyílt a Balaton második és egyben az üdülőkörzet harmadik PCR-tesztelési pontja – írja a Digital Hungary magazin írására hivatkozva a Hírbalaton.hu Mint ismert, elsőként Siófokon, majd Veszprémben lehetett igénybe venni PCR-tesztet, hamarosan mindkét helyen lehetőség lesz antigén-kimutatásra is.

A teljes tesztelési folyamat érintésmentes, a fizetés a helyszínen bankkártyával történhet, kérésre a számla a regisztrációkor megadott e-mail címre elektronikusan érkezik.

A már több országban is alkalmazott, úgynevezett autós áthajtásos koronavírus-tesztelési ponthoz csak személygépkocsival vagy kisbusszal érkezhetnek az előre jelentkezettek, akik a vizsgálat idején a gépkocsijukat nem hagyhatják el. Mint megtudtuk, a tesztállomás által küldött negatív eredmény alkalmas a Nemzeti Népegészségügyi Központ által elrendelt karantén alóli mentesség igazolására. A Digital Hungary közlése szerint hamarosan a Balatonalmádin áthaladó autósok is teszteltethetik magukat, és úgy tudjuk, hogy a korlátozások feloldása után várható forgalomnövekedés a tó déli partján is indokolttá teszi újabb, fizetős tesztállomások megnyitását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.