Száz erdélyi magyar vállalkozó találkozik az online térben

Második állomásához érkezett a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának erdélyi mentorprogramja.

2021. 04. 20. 16:10
Potápi Árpád
A Potápi Árpád János vezette nemzetpolitikai államtitkárság kiemelt figyelmet fordít a határon túli vállalkozókra Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy száz erdélyi magyar vállalkozó találkozik szerdán az online térben a nemzetpolitikai államtitkárság erdélyi mentorprogramjában, amely második állomásához érkezett – erről tájékoztatta lapunkat közleményében az államtitkárság. Hozzátették: a Design Terminallal és a Pro Economica Alapítvánnyal partnerségben megvalósuló rendezvény célja az erdélyi magyar vállalkozók támogatása, a magyar vállalkozókat segítő szakmai környezet kialakítása.

Emlékeztettek arra, hogy az államtitkárság 2019-ben indította el a külhoni magyar vállalkozóknak szóló mentorprogramot szakmai partnerével, a Design Terminallal.

A program célja, hogy a tapasztalt, sikeres külhoni nagyvállalkozókból mentorokat képezzenek, akik tudásukkal, piaci ismereteikkel és tapasztalataikkal helyben nyújtanak segítséget az induló kisvállalkozóknak.

– A program elsőként a Vajdaságban indult el együttműködésben a Prosperitati Alapítvánnyal és a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesületével, az idei esztendőben pedig Erdélyben folytatódik – emelték ki.

A Potápi Árpád János vezette nemzetpolitikai államtitkárság kiemelt figyelmet fordít a határon túli vállalkozókra
Fotó: Teknős Miklós

Szerdán első alkalommal találkoznak egymással a programban részt vevő mentorok és mentoráltak, mintegy száz magyar vállalkozó közös munkája kezdődik meg az online térben. Ezzel kezdetét veszi a program közösségépítő szakasza: 34 erdélyi nagyvállalkozó mentorjelöltként, 67 kis- és középvállalkozó pedig mentoráltként dolgozik együtt, amely során az ismerkedés mellett a jó gyakorlatok átadásán és a tapasztalatcserén lesz a hangsúly. Az online esemény megnyitóján köszöntőt mond majd Hajnal Virág, a nemzetpolitikai államtitkárság stratégiai tervező főosztályának főosztályvezetője, Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője és Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány elnöke.

A mentorprogram elindításával az államtitkárság célja, hogy katalizátorszerepet töltsön be a külhoni magyar vállalkozók közötti kapcsolatépítésben és együttműködésben.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a program nemcsak a Kárpát-medencei magyar vállalkozói hálózatot, hanem az azon belüli együttműködést is erősíti, hozzájárulva egy-egy külhoni magyar régió gazdasági fejlődéséhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.