Szélsőjobbosnak nevezte a Jobbikot Szigetszentmiklós polgármestere

Szélsőjobboldalinak minősítette a Jobbikot és a Mindenki Magyarországa Mozgalmat Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere. A függetlenként nyerő, de mindkét említett párt támogatását élvező városvezető a kijelentést egy félórás videóban tette, amelyet közösségi oldalán tett közzé.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 04. 13. 8:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy beszél egy félórás videójában Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere a Jobbikról és a Mindenki Magyarországa Mozgalomról, mint két szélsőjobboldali politikai erőről. A független polgármester, akit 2019-ben mindkét említett politikai közösség támogatott abban, hogy a szivárványkoalíció jelöltjeként a polgármesteri székbe kerüljön, mindezt aközben mondta el, hogy a Magyar Nemzet egy cikkének állításait igyekezett cáfolni.

A polgármestert szó szerint idézzük a következőkben: – Tudom, ez nagyon furcsa egy olyan párt propagandájának, amely párt beolvasztotta a teljes jobboldalt, pontosabban igyekszik és igyekezett beolvasztani a teljes jobboldalt, és szétverte Magyarországon az elmúlt évtizedekben a jobboldali pártokat, pont azért, hogy egy nagy párt működjön. Igaz, kötőjelet raktak két különböző párt közé, de tudjuk jól, hogy ez mind egy nagy párt – kezdett bele fejtegetésébe Nagy János.

Hozzátette: „Viszont fogy a levegő körülöttük, ezért már a szélsőjobboldal felé kacsintanak, hiszen nincs már olyan szavazójuk, akit meg tudnának szólítani, és új szavazójuk lenne, hiszen nagyon sokan csalódtak bennük, éppen ezért keresik jobboldalról a többi lehetőséget. És a jobboldalról, ha tetszik, ha nem, a Jobbik maradt, illetve a Mindenki Magyarországa Mozgalom is.

A szöveg röviden a következőket állítja: egy párt – vélhetően a Fideszre utal – szétverte a jobboldalt, kénytelen a szélsőjobb felé terjeszkedni, de ezen az oldalon már csak a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom maradt.

Nagy János független, de baloldali támogatottságú polgármester és Lupa János jobbikos képviselő itt még vígan eszi együtt Jakab Péter kedvenc csemegéjét Fotó: Facebook

A negyvenezres város az ellenzéki előválasztásra készül, amelyen eldől, ki lesz az, akit a szivárványkoalíció pártjai közösen indítanak a parlamenti mandátumért. A DK, a Momentum, az LMP és az MSZP már nyilvánossá tette, kit indít. A Jobbik eddig nem. Nagy János nemrég azt nyilatkozta, hogy ha legalább két szervezet jelöli, megfontolja az indulást az előválasztáson. Őt, mint írtuk, 2019-ben a Mindenki Magyarországa is támogatta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.