Szijjártó Péter Jourovát és társait kérdezte Petry kirúgásáról

Mikor indítotok és milyen cikkely szerinti eljárást? – tette fel a kérdést a brüsszeli liberális politikusoknak a Petry-ügy kapcsán a külgazdasági és külügyminiszter.

Munkatársunktól
2021. 04. 07. 18:04
null
Forrás: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán egy rövid posztban, Petry Zsolt nevét nem említve, de szavait annak fotójával illusztrálva kérte számon liberális EU-s politikusokon, hogy ezúttal miért nem emelik fel a szavukat.

A magyar politikus Vera Jourovának, Didier Reyndersnek, Frans Timmermansnak, Judith Sargentininek „és minden, a véleménynyilvánítás szabadsága témájában mások gátlástalan kioktatására szakosodott, liberális európai politikusnak” címezte a számonkérést posztjában:

„Németországban kirúgtak a munkahelyéről egy embert, mert elmondta a véleményét. Migrációról és családról. Most hol vagytok? Mikor fogtok tiltakozni? Mikor indítotok és milyen cikkely szerinti eljárást?”

tette fel a kérdést a miniszter.

Mint arról beszámoltunk, Petry Zsolt kapusedzőtől azután vált meg klubja, a Hertha, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjújában az LMBTQ-családok védelmében tett kijelentése miatt Gulácsi Péterrel kapcsolatban azt mondta: jobban tenné, ha a focival foglalkozna.

A migránsok tömeges beengedésének veszélyeivel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: Európa morálisan mélyre süllyedt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.