A DK egyéni képviselőjeként indulhat 2022-ben Zalaszentgrót polgármestere

Többen – köztük a Demokratikus Koalíció (DK) – is megkereste Zalaszentgrót polgármesterét, Baracskai Józsefet, hogy induljon a 2022-es országgyűlési választásokon egyéni képviselőként. A politikus 2014 óta egy helyi szervezet, a Szentgrót Most támogatásával nyerte el a városvezetői feladatokat.

Tóth Béla
2021. 05. 29. 10:12
null
20200209 Budapest Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke 16. évértékelő beszéde. Fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zalaszentgrót polgármesterét, Baracskai Józsefet indítaná a 2022-es országgyűlési választásokon a Zala megyei 2. számú választókerületben a Demokratikus Koalíció (DK) – derítette ki a Zalatáj Kiadó. A lap főszerkesztője egy május 20-án elküldött levélben kérdezte a lehetséges indulásról a politikust, aki válaszában elismeri a DK megkeresését, ugyanakkor azt is kijelenti, hogy „a továbbiakban is Zalaszentgrót város polgármestereként kíván dolgozni”.

– Valóban rengeteg megkeresést és felkérést kaptam magánszemélyek, önkormányzati vezetők, közéleti személyiségek, szervezetek – többek közt a második legnagyobb magyar politikai párt, a Demokratikus Koalíció – részéről is azzal kapcsolatban, hogy induljak el a 2022-es országgyűlési választásokon

– fogalmaz a levélben Baracskai József, aki 2019-ben a Szentgrót Most városi szervezet színeiben nyert az önkormányzati választásokon. Válaszában a politikus beszámol a politikai pályafutásáról is, eszerint 2002-ben lett a település önkormányzati képviselője, míg 2010-ben az Országgyűlésbe is bekerült a Magyar Szocialista Párt (MSZP) színeiben – bár utóbbi nevét nem említi a levélben.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Baracskai József az elsők között támogatta Gyurcsány Ferenc 2011-ben megalakuló pártját, a DK-t, és hagyta ott az MSZP koalícióját.

2010 őszén még az MSZP színeiben szerezte meg a polgármesteri mandátumot, majd 2014-től kezdve már a Szentgrót Most városi szervezet jelöltjeként lett városvezető. A Baracskai Józsefet indító Szentgrót Most saját Facebook-oldalán várospolitikai szerveződésként mutatkozik be. – Tagjaink között különböző mértékben egyaránt vannak jobb- és baloldali, polgári, demokratikus, liberális, konzervatív és keresztény értékeket vallók, mégis egy nyelvet beszélünk: a zalaszentgrótiakét – fogalmaznak az ismertetőben.

A zalaszentgróti önkormányzat Gyurcsány Ferenc ügyvédjét, Czeglédy Csabát foglalkoztatja

A polgármester DK-s kötődését támasztja alá az is, hogy a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekményekkel vádolt Czeglédy Csaba ügyvédi irodája jár el az általa vezetett önkormányzat egyes ügyeiben.

Erről tanúskodik ugyanis egy levélrészlet, amely a számos megyei kiadványt jegyző Zalatáj Kiadó honlapján jelent meg, és amelyből kiderül, hogy egy építési projekt kapcsán a zalaszentgróti önkormányzat nevében a Czeglédy Ügyvédi Iroda küldött levelet a vállalkozónak.

Úgy tűnik, Czeglédy Csaba ügyvédi irodája egymás után nyeri el a DK által irányított településeken és budapesti kerületekben az önkormányzati megbízásokat.

Mint arról a Magyar Nemzet is többször beszámolt, Gyurcsány Ferenc ügyvédjének az irodája több tíz milliós megbízásokat kapott Erzsébetvárosban és Újbudán is, ahol szintén DK-s polgármesterek ülnek a kerületvezetői székben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.