Együttműködésben a Mongol Tudományos Akadémia és a Magyarságkutató Intézet

Magyarország mongóliai nagykövete, Obrusánszky Borbála ma egyeztetéseket folytatott a Mongol Tudományos Akadémia elnökével, D. Regdellel és más tagjaival a két ország tudományos együttműködéséről.

Forrás: MAGYARSÁGKUTATÓ INTÉZET2021. 05. 26. 8:57
null
Mongol-magyar egyeztetés a Mongol Tudományos Akadémián (Cerendorzs úr, a Történettudományi és Néprajzi Kutatóintézet igazgatója (balról) D. Regdel, a Mongol Tudományos Akadémia elnöke (középen), Obrusánszky Borbála Magyarország mongóliai nagykövete (jobbra) Forrás: MAGYARSÁGKUTATÓ INTÉZET
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó alatt D. Regdel elnök elmondta:

„Szerencsénk van, hogy Magyarország mongol tudósbarát nagykövetet küldött. Remélem, hogy Mongólia megismerésében jelentős előrelépést teszünk a kétoldalú együttműködés terén. Magyarország a mongol vizsgálatokban az első helyen áll a világon. Ez valószínűleg annak a ténynek köszönhető, hogy történelmünk azonos. Mongólia a következő években az archeogenetikai kutatásra összpontosít. Felajánljuk, hogy e tekintetben is együttműködünk országával.”

A nagykövet asszony örömmel jelentette be, hogy a Magyarságkutató Intézet együttműködési megállapodást írt alá a Mongol Tudományos Akadémia Régészeti Intézetével egy nagyszabású régészeti projekt elindításáról, Belkhiin Uv néven, amely júniusban kezdődik. E nagyszabású munka mellett érdekeltek a mongol féllel való együttműködésben a vízgazdálkodás és a fejlett archeogenetikai kutatások területén.

Mongol-magyar egyeztetés a Mongol Tudományos Akadémián (Cerendorzs, a Történettudományi és Néprajzi Kutatóintézet igazgatója (balról) D. Regdel, a Mongol Tudományos Akadémia elnöke (középen), Obrusánszky Borbála, Magyarország mongóliai nagykövete (jobbra)
Fotó: Magyarságkutató Intézet

A Magyarságkutató Intézet felajánlotta együttműködését a történelem, a néprajz, a régészet és a nyelvészet területén is. Remélhető, hogy a magyar fél júniusi mongóliai látogatása során részletes megbeszélést tartanak.

A nagykövet elmondta, hogy a Magyar Tudományos Akadémia hagyományosan minden évben novemberben ünnepli a tudományos dolgozók napját, és ezt a napot idén is meg kívánja ünnepelni Mongóliában.

A teljes eredeti cikk a Mongol Tudományos Akadémia honlapján olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.