Elhagyta a baloldali frakciót az egri polgármester

Most keletkezett a legnagyobb repedés az egri szivárványos koalíció tömbjén: a baloldali frakció teljesen elhatárolódott Mirkóczki Ádám polgármestertől, akivel folyamatosan vitában állt a 2019-es győzelem óta. Mirkóczki már nem tagja a frakciónak.

Magyar Nemzet
Forrás: Eger Hírek2021. 05. 26. 14:42
null
20200130 Eger fotó: Huszár Márk Martin HM - Heves Megyei Hírlap Két világkupa támogatásáról döntött az egri közgyűlés. képen: Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület) Eger Megyei Jogú Város polgármestere Fotó: Huszár Márk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tagja többé Mirkóczki Ádám exjobbikos egri polgármester az Egységben a Városért Egyesület nevet viselő szivárványos koalíciónak. Kilépését egy másik frakción belüli esemény előzte meg: május 25-én egy egyesületen belüli szavazáson a többség úgy döntött, nem akarja látni a polgármestert az elnökségben. Egy nappal később Mirkóczki magát a frakciót is elhagyta.

Mirkóczki Ádám személye az első pillanattól megosztó az egri szivárványos koalíción belül
Fotó: Heves Megyei Hírlap/Huszár Márk Martin

A források szerint a frakció és a polgármester távolodásának közvetlen oka az, hogy Mirkóczki mostanában úgy nyilatkozott, ő már nem tekinti magát az ellenzék részének. Mindemellett belsők viták már a választások óta zajlanak az egri baloldalon belül. Ellenzői elsősorban autoriter vezetői stílusát bírálták, és ezen a stíluson csak erősített, hogy a rendkívüli jogrend alatt jogszerűen is egy személyben hozhatott döntéseket. A frakció bomlása már tavaly októberben megkezdődött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.