időjárás 18°C Aurél 2022. október 5.
logo

Elhagyta a baloldali frakciót az egri polgármester

Magyar Nemzet
Forrás: Eger Hírek
2021.05.26. 14:42
Elhagyta a baloldali frakciót az egri polgármester

Most keletkezett a legnagyobb repedés az egri szivárványos koalíció tömbjén: a baloldali frakció teljesen elhatárolódott Mirkóczki Ádám polgármestertől, akivel folyamatosan vitában állt a 2019-es győzelem óta. Mirkóczki már nem tagja a frakciónak.

Nem tagja többé Mirkóczki Ádám exjobbikos egri polgármester az Egységben a Városért Egyesület nevet viselő szivárványos koalíciónak. Kilépését egy másik frakción belüli esemény előzte meg: május 25-én egy egyesületen belüli szavazáson a többség úgy döntött, nem akarja látni a polgármestert az elnökségben. Egy nappal később Mirkóczki magát a frakciót is elhagyta.

Mirkóczki Ádám személye az első pillanattól megosztó az egri szivárványos koalíción belül
Fotó: Heves Megyei Hírlap/Huszár Márk Martin

A források szerint a frakció és a polgármester távolodásának közvetlen oka az, hogy Mirkóczki mostanában úgy nyilatkozott, ő már nem tekinti magát az ellenzék részének. Mindemellett belsők viták már a választások óta zajlanak az egri baloldalon belül. Ellenzői elsősorban autoriter vezetői stílusát bírálták, és ezen a stíluson csak erősített, hogy a rendkívüli jogrend alatt jogszerűen is egy személyben hozhatott döntéseket. A frakció bomlása már tavaly októberben megkezdődött.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.