időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo

Elkészült Budapest legújabb zöld parkja

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.05.03. 11:14
Elkészült Budapest legújabb zöld parkja

Birtokba vehető Budapest legújabb zöld parkja, készen vagyunk az első ütemmel! – számolt be róla közösségi oldalán Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Mint írja,

a Puskás Aréna környezete teljesen újjászületett, a több mint százezer négyzetméternyi csodálatos park nullától 99 éves korig mindenkinek tartalmas időtöltést nyújt. Ráadásul négylábú barátainkat sem kell otthon hagyni, hiszen rájuk is gondoltak.

Az államtitkár ezután bejegyzésében felsorolja, mi minden várja a kikapcsolódni vágyókat. Többek között

rekortán futókör, ráadásul mindjárt kettő is, több játszótér, mászópark, kicsiknek és a nagyoknak, rengeteg új zöldfelület és sok-sok új fa, szökőkút, büfék, sétányok díszkivilágítással, pihenődomb, fitnesz- és street workout park, skate park az extrém sport rajongóinak,

ingyenes wifi és mosdók.

A labdarúgó-Európa-bajnokság után

kosárlabdapályák, kézilabdapálya, görhokipálya, mini labdarúgópálya, pingpongasztalok, teqball és még sok minden más várja a budapestieket.

Fürjes Balázs arról is beszámolt, hogy a BOK csarnok parkolója és környezete is teljesen átalakult, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok előtti terület pedig díszburkolatot kapott. Közölte, sikerült megmenteni és megújítani a dromoszt, az ikonikus szoborsort is.

„Nemcsak egy új park jött létre, hanem ez egyben Budapest legújabb rendezvényhelyszíne is. A terület alkalmas koncertek megrendezésére is, óriáskivetítőkön nézhetünk meccseket, fesztiválokra is jöhetünk majd ide” – írja az államtitkár.

„A park egész nap várja a kikapcsolódni vágyókat, reggel 6 és este 10 óra között. A park biztonságos és tiszta, erre különösen ügyelünk, a szemetet szelektíven gyűjtjük. Az első ütemmel készültünk el, a labdarúgó-Európa-bajnokság után pedig 100 százalékosan fog üzemelni minden! Hivatalos átadó május 7-én, csütörtökön, de addig is jöjjenek, használják egészséggel, a kapuk nyitva!” – zárja bejegyzését Fürjes Balázs.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.