Élő adásban adtak át egymillió forintot Áder János és felesége alapítványának

Sorra érkeznek a támogatások a köztársasági elnöki alapítványba, amely a Covid-árvákat segíti.

Magyar Nemzet
Forrás: HírTV2021. 05. 20. 9:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV-ben, élő adásban adták át Herczegh Anitának, a köztársasági elnök feleségének azt az egymillió forintos adományt, amellyel a televízió hozzájárul a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítéséhez. Az adományt Gajdics Ottó tartalmi igazgató adta át, megköszönve Herczegh Anitának, hogy ő és férje kitalálták, és végig is vitték a kezdeményezést.

Mint ismert, Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita nemrég Regőczi István néven hoztak létre alapítványt a Covid-árvák megsegítéséért.

Velkovics Vilmos műsorvezető arról érdeklődött Herczeg Anitánál, hogy van-e férjével személyes érintettségük Covid-ügyben, ami arra sarkallta őket, hogy ezt az alapítványt létrehozzák. Herczegh Anita elmondta, szerencsére ilyen közvetlen tragédia nem érintette őket, távoli ismeretségi körükben vannak azonban olyanok, akiket elveszítettek, de ott már felnőtt gyermekek vannak. Tehát úgymond Covid-árvák a közvetlen környezetükben nincsenek.

– Az érintett családok száma az alapítvány létrehozása óta elérte az ötszázat, és közel nyolcszáz gyermeket érint ez a tragédia – tájékoztatott Herczegh Anita. Mint mondta, az alapítvány elindulását férjével ötmillió forinttal támogatták, de

mára a felajánlások száma meghaladta az 52 millió forintot.

Herczeg Anita elmondta, az ambícióik szerint egészen a felnőtté válásig támogatnák az érintett, árván maradt gyermekeket.

Amennyiben olvasóink is szeretnének segíteni a koronavírus miatt árván maradt gyermekeken, azt megtehetik a Regőczi István Alapítvány közreműködésével, melynek a bankszámlaszáma: 11705084–21448492.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.