időjárás 27°C Mária 2022. augusztus 15.
logo

Ha a baloldalra hallgatunk, még csak a vakcinaszerződéseket mutogathatnánk az embereknek

Magyar Nemzet
2021.05.18. 11:57
Ha a baloldalra hallgatunk, még csak a vakcinaszerződéseket mutogathatnánk az embereknek

Míg az első hullám elleni védekezés még sikeres volt, és jó ütemben zártunk, a második hullámra a kormány már nem készült föl, a harmadik hullám pedig minden eddiginél tragikusabb volt, és első helyen voltunk a halálos áldozatok számában – mondta ma napirend előtti felszólalásában Lukács László György a parlamentben. A jobbikos képviselő szerint Orbán Viktor hagyta, hogy a vírus diktálja a tempót, most pedig a kormány el akarja terelni a figyelmet a halottak számáról. A kormány fizetős egészségügyet hozott létre, a nem beoltottaktól megkövetelt negatív tesztek miatt fizetős a kórházakba való bejutás, sőt, kórházakat is be akarnak zárni – vádolta a kabinetet Lukács László György.

Rétvári Bence válaszában arról beszélt, hogy a Jobbik politikusának családi vállalkozása révén 62 magyar orvost vittek ki Írországba, sőt, ő az egyetlen olyan képviselő, aki azzal büszkélkedett egy országos televízióban, hogy nem regisztrált az oltásra.

– A járvány közepén ön arra biztatja az embereket, hogy ne regisztráljanak – szúrt oda az EMMI államtitkára, emlékeztetve: Lukács László György a keleti oltóanyagokról azt mondta, a kormány azokat az AliExpressről rendeli. Felelős ember így nem beszél

a WHO által is jóváhagyott oltóanyagról – vélekedett Rétvári Bence, és hozzátette: a WHO vezetői cáfolják a jobbikos politikus állításait. – Ha önökre hallgattunk volna, még mindig csak a szerződéseket mutogathatnánk az embereknek – mondta az államtitkár.

Szócsaták az Országgyűlésben

A kormány ezért nem vesz részt a rendkívüli ülésen

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.