Ha a baloldalra hallgatunk, még csak a vakcinaszerződéseket mutogathatnánk az embereknek

Az államtitkár szerint, ha a baloldalra hallgattak volna, még mindig csak a vakcinaszerződéseket mutogathatnák az embereknek.

Magyar Nemzet
2021. 05. 18. 11:57
RTVRI Bence
Budapest, 2020. október 20. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg az első hullám elleni védekezés még sikeres volt, és jó ütemben zártunk, a második hullámra a kormány már nem készült föl, a harmadik hullám pedig minden eddiginél tragikusabb volt, és első helyen voltunk a halálos áldozatok számában – mondta ma napirend előtti felszólalásában Lukács László György a parlamentben. A jobbikos képviselő szerint Orbán Viktor hagyta, hogy a vírus diktálja a tempót, most pedig a kormány el akarja terelni a figyelmet a halottak számáról. A kormány fizetős egészségügyet hozott létre, a nem beoltottaktól megkövetelt negatív tesztek miatt fizetős a kórházakba való bejutás, sőt, kórházakat is be akarnak zárni – vádolta a kabinetet Lukács László György.

Rétvári Bence válaszában arról beszélt, hogy a Jobbik politikusának családi vállalkozása révén 62 magyar orvost vittek ki Írországba, sőt, ő az egyetlen olyan képviselő, aki azzal büszkélkedett egy országos televízióban, hogy nem regisztrált az oltásra.

– A járvány közepén ön arra biztatja az embereket, hogy ne regisztráljanak – szúrt oda az EMMI államtitkára, emlékeztetve: Lukács László György a keleti oltóanyagokról azt mondta, a kormány azokat az AliExpressről rendeli. Felelős ember így nem beszél

a WHO által is jóváhagyott oltóanyagról – vélekedett Rétvári Bence, és hozzátette: a WHO vezetői cáfolják a jobbikos politikus állításait. – Ha önökre hallgattunk volna, még mindig csak a szerződéseket mutogathatnánk az embereknek – mondta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.