Hétmillióba kerül Biatorbágynak a baloldal akciója

Tavaly nyár óta akadályozzák baloldali kötődésű biatorbágyi civilek, hogy a 2018-ban bemutatott tervek szerint megvalósuljon a Budapest–Balaton kerékpárút (BuBa) városon belüli szakasza. Azóta egy alternatív útvonalon már elérhető lett az országos hálózat, de a civilek ragaszkodtak az eredeti nyomvonal újratervezéséhez.

Magyar Nemzet
2021. 05. 30. 10:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bosszúság mellett pénzügyi kárt is okoz Biatorbágynak az, hogy helyi civilek tavaly nyár óta gáncsolják a BuBa városi szakaszának megépítését. Mint azt lapunk korábban megírta, noha az országos projekt tervezése már hét éve folyik, a munkaszakaszokról folyamatosan beszámolt a helyi média, és a végleges tervekre 2018-ban bólintott rá az önkormányzat, biatorbágyi lakosok tavaly nyáron, a munkálatok megkezdésekor kezdtek el aláírásokat gyűjteni a már elfogadott tervekkel ellen.

Tarjáni István polgármester ősszel lakossági fórumot hívott össze, amelyen az akkor már az országos baloldali politika által is feltüzelt helybeliek helyi népszavazás kiírását követelték. A polgármester a többségi döntést elfogadta, de a járványügyi helyzet megváltozásáig a választási iroda nem léphet.

A lakossággal kötött megegyezés szerint a népszavazásig az építkezés áll. Ősz óta a város a projektért felelős Révész Máriusz kormánybiztossal és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel együttműködve terveket készített egy alternatív nyomvonalra, és azon a BuBa már elérhető. Az aláírásokat gyűjtő civilek ennek ellenére ragaszkodtak ahhoz, hogy új tervek készüljenek az eredeti nyomvonalra, ami mostanra meg is történt. Az új koncepciót a lakosság véleményezheti. Tarjáni István a közösségi oldalán közzétett videóban elmondta, a népszavazás kiírása és megrendezése hatmillióba kerül majd a városnak, a tervek pedig több mint egymilliót vittek el az önkormányzat kasszájából.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.