időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

Két keréken is bejárható lesz a Zsámbéki-medence

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.05.07. 10:55
Két keréken is bejárható lesz a Zsámbéki-medence

Tizenhárom település összefogásával folyik a Zsámbéki-medence kerékpárút-hálózatának a tervezése. Az útrendszer a főváros környékének az egyik legszebb régióját szövi át, és kapcsolódik majd a Budapest–Balaton Kerékpárúthoz (BuBa) is. A terveket május 6-án egy online konferencián a lakosság is véleményezhette.

Folyamatos lakossági egyeztetéssel zajlik a Zsámbéki-medence kerékpár-turisztikai hálózatának a fejlesztése. A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás Zsámbék városával közösen tavaly novemberben megrendelt egy koncepciót, amelyet a szakértők egy online kérdőívezés eredményeit is felhasználva készítettek el. A kérdésekre ezernél több válasz érkezett.

Az elkészült terv most újra a lakosság elé került: május 6-án egy interaktív online fórumon lehetett véleményezni, kiegészíteni az elképzelést.

Az úthálózat kialakításával egy új, környezetbarát, az aktív pihenést és az egészségmegőrzést is szolgáló turisztikai lehetőség jön létre. Bejárható lesz rajta a látnivalókban bővelkedő Buda környéki régió. Mindezt ráadásul úgy tervezik, hogy kapcsolódjon a kormányzati támogatásból épülő BuBa nyomvonalához. Ennek megépítése folyamatosan zajlik. Igaz, tavaly nyár végén, ősszel az országos baloldali politika képviselői helyi civilek együttműködésével megakasztották a Biatorbágyon belüli folytatást, ám egy alternatív nyomvonal kiépítésének köszönhetően kényelmesen és biztonságosan közelíthető meg a városon keresztül a BuBa.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.