Letartóztatásban marad a magát az ismert focistának kiadó csaló

Az egykori válogatott labdarúgó, Kenesei Krisztián nevével élt vissza egy budapesti szélhámos.

Végh Attila
2021. 05. 02. 18:25
BRFK elfogás
A budapesti rendőröknek sikerült elfogni az ismert focista nevével visszaélő csalót Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ferencvárosi nyomozók április utolsó munkanapján fejezték be az egykori válogatott sportolóra, Kenesei Krisztiánra megtévesztésig hasonlító csaló ügyében elrendelt büntetőeljárás felderítését. Május 3-án már az ügyészség foglalkozik a kilencrendbeli csalás bűntett miatt vádemelési javaslattal megküldött ügyirattal, a sorozatcsalással gyanúsított férfi pedig a bíróság tegnapi, a rendőrségi eljárás befejezését követő döntése értelmében továbbra is letartóztatásban marad.

A terhelt fellebbezését elutasító határozat indoklása szerint tartani lehet attól, hogy a remek rábeszélő képességgel rendelkező szélhámos szabadlábon hagyása esetén újra kihasználná a volt focistához kapcsolható kísérteties hasonlóságát. A sértettek ugyancsak hétfőn, a büntetőüggyel párhuzamosan, polgári peres eljárás keretében adnak be keresetet a káruk megtérítése miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A magát Kenesei Krisztiánnak kiadó férfi tavaly június és idén április között, Budapesten több százezer forintot csalt ki összesen kilenc áldozatától. A Magyar Nemzet információi szerint a budapesti csaló rájött, megtévesztésig hasonlít a korábbi többszörös válogatott, az MTK és a Szombathelyi Haladás mellett külföldön is játszó, mára már visszavonult sportolóra.

Kenesei Krisztián egykori válogatott labdarúgó
Fotó: Mirkó István

O. Attila az utcán szólított le járókelőket, s direkt olyan áldozatokat szemelt ki, akikről feltételezte, ismerik Kenesei sportkarrierjét. A bemutatkozó után pénzt kért kölcsön, arra hivatkozva, hogy lerobbant az autója és nincs nála elég pénz az autómentő kifizetésére. Állítólagos szorult helyzetét azzal is magyarázta, hogy gyermekéért el kell mennie a kórházba. Fogadkozott, hogy a kölcsönt még aznap visszaadja, ehhez megadta telefonszámát, aki bizalmatlan volt vele, annak megmutatta a focista Facebook-profilját is. Persze a csaló a pénz átvételét követően soha többé nem jelentkezett, a megadott telefonszám is hamis volt.

A ferencvárosi rendőrök a nyomozás során a közösségi oldalakon is figyelni kezdték a válogatott sportolóra hasonlító, 40 és 50 év körüli férfiakat. O. Attilát idén tavaszra sikerült azonosítani, április 26-án fogták el a feltételezett elkövetőt.

A budapesti rendőröknek sikerült elfogni az ismert focista nevével visszaélő csalót
Fotó: Police.hu

Az 50 éves férfit kilencrendbeli csalással gyanúsították meg. A felderítés során korábban már minden egyéb bizonyítékot, tanúvallomást beszereztek, a csaló pedig az elé tárt bizonyítékok alapján nem tehetett mást, elismerte a bűncselekmények elkövetését.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.