időjárás 19°C Orbán 2022. május 25.
logo

Már az első munkanapján ismét szabályt sértett Hadházy

Forrás: facebook
2021.05.03. 15:00
Már az első munkanapján ismét szabályt sértett Hadházy

A botrányhős képviselő a közérdekű munkavégzés helyére vonatkozó, a koronavírus-fertőzés elleni védekezés értelmében hozott maszkviselési kötelezettségre figyelmeztető tábla mellett pózol, természetesen maszk nélkül. Bár a kommentelők figyelmeztették a szabályszegésre, ez a politikust nem zavarta. Ahogyan a közösségi oldalán is megfogalmazta:

„A diktatúrába vezető úton mindig eljön egy pont, amikor már olyan törvényeket hoznak, amelyeket muszáj megszegni.”

Majd hozzátette: „Ilyen törvény az, ami a járványra hivatkozva teljesen megtilt minden tiltakozást, nyomásgyakorlást akkor is, ha az semmilyen veszéllyel nem jár.” Vélhetően korábbi, dudálós akciójával kapcsolatban tette a megjegyzést, a frissen készült provokatív kép szerint azonban az értelmetlen lázadást most is folytatja, önmagát törvényen kívülinek állítva be ezzel.

https://www.facebook.com/hadhazyakos/photos/pcb.3647652182012265/3647714102006073

A közösségi oldalán nyilvánosan közzétett bejegyzése szerint Hadházy Ákos azért nem fizette be készpénzben a rá kiszabott pénzbírságot, mert ahogy ő fogalmazott: „Nem akar Orbán rendőrségének fizetni.”

A rendőrség szabálysértési eljárása során kiszabott bírságok azonban nem a rendvédelmi szervek, hanem a Magyar Államkincstár kasszájába folynak be, a parlamenti képviselő ezzel a megjegyzésével tehát tudatlanságáról is tanúbizonyságot tett.

Ismert, hogy ma kezdte meg a baloldali képviselő az általa elkövetett szabálysértés miatt kiszabott pénzbírság közmunkával történő megváltását. Ahogyan azt a Magyar Nemzet is megírta, tavaly májusban a rendőrség közlekedési szabálysértés miatt kezdeményezett Hadházy és társai ellen eljárást, amiért véleménynyilvánításának a KRESZ szabályaival ellentétes, indokolatlan dudálással erőszakolt ki figyelmet autójában ülve.

A közösségi oldalára feltett képek tanúsága szerint a szekszárdi Kolping iskola kertészetében kell ledolgoznia pénzbüntetését. A független politikust összesen 228 óra közmunkára kötelezték, amit 38 nap alatt, naponta legalább 6 órában teljesít majd az iskolában.