Már péntektől feloldják a látogatási tilalmat a kórházakban

A pandémia harmadik hulláma elvonulóban van, ugyanakkor nem dőlhetünk hátra – hangsúlyozta Galgóczi Ágnes.

2021. 05. 21. 12:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A pandémia harmadik hulláma elvonulóban van, a beoltottak száma hamarosan eléri az ötmillió főt, ugyanakkor nem dőlhetünk hátra: nem szabad esélyt adni a járvány újabb fellángolásának – hangsúlyozta az operatív törzs pénteki tájékoztatóján a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. Galgóczi Ágnes közölte:

az oltási program folyamatosan zajlik, már 4 898 866-an részesültek a védőoltásban, közülük 2 886 292 fő pedig már immunizáltnak tekinthető.

Hozzátette: ahhoz, hogy elérjük az ötmillió beoltottat, a regisztráltaknak továbbra is lehetőségük van Pfizer-, Sinopharm-, valamint korlátozott mértékben AstraZeneca- és Szputnyik V oltóanyagokra is időpontot foglalni.

A szakember továbbá bejelentette: az operatív törzs a pünkösdi hétvégére való tekintettel

hétfő helyett már mától feloldja a részleges látogatási tilalmat a kórházakban, ugyanakkor bizonyos korlátozó intézkedések továbbra is érvényben maradnak.

– Ennek megfelelően egy nap egy beteget csak egy fő látogathat meg, a látogatás legfeljebb hatvan percig tarthat, feltétele pedig a védettségi igazolás megléte vagy egy 48 óránál nem régebbi PCR-teszt bemutatása. Amennyiben a beteg állapota és az időjárás megengedik, a látogatás a kórház kertéjében, szabad területen is engedélyezett, ilyenkor egyszerre többen is meglátogathatják a hozzátartozójukat – tájékoztatott Galgóczi Ágnes.

Legyőztük a járvány harmadik hullámát

– A hétvégén elérjük az ötmillió fős átoltottságot, ezzel számos korlátozó intézkedés megszűnik – jelentette be Orbán Viktor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.