időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Már péntektől feloldják a látogatási tilalmat a kórházakban

Elek Nikoletta
2021.05.21. 12:53
Már péntektől feloldják a látogatási tilalmat a kórházakban

– A pandémia harmadik hulláma elvonulóban van, a beoltottak száma hamarosan eléri az ötmillió főt, ugyanakkor nem dőlhetünk hátra: nem szabad esélyt adni a járvány újabb fellángolásának – hangsúlyozta az operatív törzs pénteki tájékoztatóján a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. Galgóczi Ágnes közölte:

az oltási program folyamatosan zajlik, már 4 898 866-an részesültek a védőoltásban, közülük 2 886 292 fő pedig már immunizáltnak tekinthető.

Hozzátette: ahhoz, hogy elérjük az ötmillió beoltottat, a regisztráltaknak továbbra is lehetőségük van Pfizer-, Sinopharm-, valamint korlátozott mértékben AstraZeneca- és Szputnyik V oltóanyagokra is időpontot foglalni.

A szakember továbbá bejelentette: az operatív törzs a pünkösdi hétvégére való tekintettel

hétfő helyett már mától feloldja a részleges látogatási tilalmat a kórházakban, ugyanakkor bizonyos korlátozó intézkedések továbbra is érvényben maradnak.

– Ennek megfelelően egy nap egy beteget csak egy fő látogathat meg, a látogatás legfeljebb hatvan percig tarthat, feltétele pedig a védettségi igazolás megléte vagy egy 48 óránál nem régebbi PCR-teszt bemutatása. Amennyiben a beteg állapota és az időjárás megengedik, a látogatás a kórház kertéjében, szabad területen is engedélyezett, ilyenkor egyszerre többen is meglátogathatják a hozzátartozójukat – tájékoztatott Galgóczi Ágnes.

Legyőztük a járvány harmadik hullámát

– A hétvégén elérjük az ötmillió fős átoltottságot, ezzel számos korlátozó intézkedés megszűnik – jelentette be Orbán Viktor.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.