Megszűnt a kijárási tilalom és a közterületi maszkviselés

Megszűnt a kijárási tilalom, a közterületi maszkviselés, az üzletek és éttermek nyitvatartására vonatkozó korlátozás.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavírus.gov.hu2021. 05. 23. 10:14
terasz
2021.04.24. BUdapest Teraszok újranyitása. COVID-19 Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötmillió beoltott után életbe lépett az újraindítás újabb fokozata – olvasható a Koronavírus.gov.hu portál mai beszámolójában.

Mint írták, véget ért a kijárási tilalom és az üzletek, éttermek nyitvatartására vonatkozó korlátozások. Közterületen nem kötelező a maszkviselés és a másfél méteres távolságtartási szabály is megszűnik.

Megszűnik az éttermek nyitvatartásának korlátozása is
Fotó: Bach Máté

Ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a zárt terekben, mint a tömegközlekedési eszközökön vagy bevásárlóközpontokban, továbbra is kötelező a maszkviselés és a védőtávolság betartása.

Közölték: a beoltottak közül több mint hárommillióan már a második vakcinát is megkapták. A napi járványügyi adatok kapcsán tudatták: 416 az új fertőzöttek száma, és elhunyt 44 többségében idős, krónikus beteg.

A portál emlékeztetett, hogy akik még nem kaptak védőoltást, regisztrálhatnak. Az online időpontfoglalóban a Sinopharm-vakcina mellett, a készlet erejéig, Pfizer-, Szputnyik és AstraZeneca-oltások foglalhatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.