időjárás 21°C Róbert 2023. június 7.
logo

Monspart Saroltáról neveznék el a margitszigeti futókört

Magyar Nemzet
2021.05.26. 15:00
Monspart Saroltáról neveznék el a margitszigeti futókört

Méltó lenne, ha a margitszigeti futókör a jövőben Monspart Sarolta nevét viselné, a főváros mellett ezzel az egész ország is tisztelegne előtte – írta közösségi oldalán a budapesti Fidesz. A kormánypárt frakciója ezzel a javaslattal fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez.

– Monspart Saroltáról nevezzük el a margitszigeti futókört! Ezzel a javaslattal fordultunk Karácsony Gergely főpolgármesterhez, hogy méltó módon emlékezzünk az idén áprilisban elhunyt futólegendára – írta közösségi oldalán a budapesti Fidesz.

Monspart Sarolta a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett tájfutó világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok, sífutásban hatszoros magyar bajnok volt. Az első nő Európában, aki három órán belül lefutotta a maratoni távot.

Emlékeztettek: ő volt a magyar tájfutó válogatott szövetségi kapitánya, később a Nemzetközi Tájfutó Szövetség elnökségi tagja lett. A Magyar Olimpiai Bizottság alelnökévé is választották. Dolgozott az Országos Egészségfejlesztési Intézetben, a Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány, valamint a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnökeként is.

– Tudásával folyamatosan segítette az élsportolókat, valamint az egészséges életre buzdította a nőket, amelynek szerinte egyik lehetséges módja a futás. Az idősek körében is népszerűsítette a mozgás szükségességét. Méltó lenne, ha a margitszigeti futókör a jövőben Monspart Sarolta nevét viselné, a főváros mellett ezzel az egész ország is tisztelegne előtte – javasolta a budapesti Fidesz.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.