Nagyot zuhant a koronavírus miatti halálesetek száma

Az előző napokhoz képest is megfeleződött a Covid–19 miatti napi halálesetek száma: az elmúlt 24 órában 21 fő hunyt el.

Munkatársunktól
2021. 05. 25. 8:58
Várpalota, 2021. május 20. Egy nő beoltanak a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinájának első adagjával Szalai Marianna várpalotai háziorvos Loncsosi úti orvosi rendelőjében 2021. május 20-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 026 529 fő, közülük 3 072 940 fő már a második oltását is megkapta. 164 az új fertőzöttek száma,

elhunyt 21 többségében idős, krónikus beteg – számolt be róla ma a Koronavírus.gov.hu. Ezzel a halálos esetek száma megfeleződött az elmúlt napokhoz képest, amikor több mint negyvenen veszítették életüket 24 óra alatt.

Mint írták, a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg több mint 671 ezer fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 101,5 ezer főre csökkent. Kórházban 1417 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 159-en vannak lélegeztetőgépen. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Emlékeztetettek: az ötmillió fős átoltottság után számos pandémiás korlátozást feloldottak, így a kötelező közterületi maszkviselést is eltörölték. Ám minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.