Pikóék semmibe vették a lakók tiltakozását

Bár Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere átvette a lakosoknak a tervezett drogambulancia ellen tiltakozó petícióját, a Józan kávézóról nem mond le, holott a lakók arra is nemet mondtak. Sőt az is elképzelhető, hogy a helyieket irritáló drogambulancia a kerület másik részén mégis megépül.

2021. 05. 23. 15:45
KARÁCSONY Gergely; GY. NÉMETH Erzsébet; PIKÓ András
Budapest, 2019. szeptember 13. Karácsony Gergely ellenzéki fõpolgármester-jelölt (j3), Gy. Németh Erzsébet, az ellenzék DK-s XVII. kerületi polgármesterjelöltje (j2) és Pikó András (j) az ellenzéki pártok demonstrációján a VIII. kerületi Práter utcában 2019. szeptember 13-án. Az ellenzék közösen állt ki VIII. kerületi polgármesterjelöltjük, Pikó András és törvénytelen adatkezeléssel vádolt kampánycsapata mellett. MTI/Balogh Zoltán Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint hatszáz tiltakozó aláírás gyűlt össze a VIII. kerületi Teleki térre tervezett Józan kávézó és drogambulancia ellen. Ennek ellenére a Pikó András polgármester egyelőre csak elnapolta a drogambulancia megnyitását.

Pikó hétfőn találkozott Karácsony Gergely főpolgármesterrel, ám a momentumos hátterű városvezető nem árulta el, hogy miben állapodtak meg. Annyit tudni, hogy nem mondtak le a drogambulancia létesítéséről Józsefvárosban.

A polgármester a találkozót megelőzően azt írta Pálovics Emesének, a lakók szószólójának, hogy át fogja adni a tiltakozó petíciót a főpolgármesternek.

Karácsony Gergely és Pikó András megbeszélést folytatott a drogambulancia ügyében Fotó: Facebook/Pikó András

 

Mint ismert, a főváros nyolcvan drogfüggő nappali ellátására vállalt garanciát, s az előterjesztésben kezdeményezték az önkormányzat tulajdonában lévő VIII. kerületi Teleki tér 7. szám alatti ingatlan ingyenes használatba adását a „hiánypótló feladat” ellátásához.

Pikó András a lakossági tiltakozás átvételekor azt hangoztatta, drogambulancia nem lesz a téren, de a Józan kávézó tervéről nem fog lemondani.

Pálovics Emese átadta a polgármesternek a lakók tiltakozó petícióját Fotó: Hírnyolc

Úgy tudjuk, hogy az online lakossági fórumon Pikó azt is kijelentette, hogy nem fog minden egyes vendéglátóegység nyitásakor lakossági egyeztetést tartani. Tehát kávézó lesz, egyes információk szerint a balliberális polgármester a drogambulanciáról sem mondott le, csak más helyszínen fog megvalósulni.

Úgy látszik, Pikó Andrásnak nem volt elég a 610 tiltakozó aláírás ahhoz, hogy figyelembe vegye a helyiek kérését. A petíciót indító Pálovics Emese a Hírnyolcnak nyomatékosította: a környékbeli lakosok a drogambulanciára és a józan kávézóra egyaránt nemet mondtak. Mivel azonban a polgármester csak a szenvedélybetegek nappali ellátásának Teleki térre telepítéséról mondott le, a Józan kávézóról nem, ezért fontosnak tartották kifejezni, hogy a szenvedélybetegeket célcsoportul kitűző létesítmény megvalósulásával sem értenek egyet.

Pikó András továbbra is kitart amellett, hogy a drogambulanciával ellentétben a kávézó nem csökkenti a környékbeliek életminőségét.

Hatszáz aláírás gyűlt össze néhány hét alatt Fotó:Hírnyolc

Pálovics Emese lapunknak korábban azt mondta: a lakók tiltakozását a főpolgármesterhez is eljuttatták.

A különböző ellátókkal terhelt környék sokak szerint már nem bírná el a drogambulanciát. A lakók azzal is érvelnek, hogy az előző városvezetés által felújított Teleki tér állapota az elmúlt másfél évben olyannyira leromlott, hogy van olyan, aki a gyermekét már nem meri oda leengedni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.