Pszichikai kényszert alkalmazott Tasnádi Péter a gyanú szerint

Tasnádi Péter nem volt erőszakos, sőt, a megbízót, a váló férjet ő utasította rendre, ám jelenlétével és előéletével félelmet keltett a sértett feleségben. Így tulajdonképpen pszichikai kényszert alkalmazhatott az alapos gyanú szerint a csoportosan elkövetett önbíráskodásban.

2021. 05. 29. 15:49
Tasnádi Péter
Budapest, 2011. június 14. Tasnádi Péter ül a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében az ellene és társai ellen emberölés előkészülete és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán. MTI Fotó: Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tartóztatta le a vizsgáló bíró Szolnokon Tasnádi Pétert, ám kényszerintézkedést hozott ellene. Engedély nélkül nem hagyhatja el Pest megyét, amit bokára helyezett nyomkövető használatával ellenőriz a hatóság.

Tasnádi Pétert csoportosan elkövetett önbíráskodással gyanúsították meg, miután pszichikai kényszert alkalmazhatott
Fotó: HírTV Riasztás

Mint azt tegnap megírtuk, a vállalkozót – és két társát – a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik felszámolóegysége fogta el Budapesten. Szolnokra szállították, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon valamennyiüket csoportoson elkövetett önbíráskodással gyanúsították meg. Az ügy a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult. A rendőrség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint egy jászsági településen élő házaspár között a 2021. januári válásukat követően vagyonjogi vita alakult ki. A nézeteltérést a volt férj úgy kívánta rendezni, hogy egy budapesti személlyel felvette a kapcsolatot, aki több társával és a volt házastárssal együtt a sértett lakcímére ment. Ezt követően

rábírták a sértettet arra, hogy a volt férj kizárólagos használatában lévő egyik helyiségéért cserébe havonta készpénzt fizessen.

Tuza Pétertől Tasnádi védőjétől megtudtuk, a gyanúsítást azonnal megpanaszolták, hiszen álláspontjuk szerint védence nem követte el a terhére rótt bűncselekményt. A kihallgatás, majd a kényszerintézkedésről szóló döntés meghozatala tegnap este 9 órakor ért véget. Utána a nyomozók Budapestre szállították Tasnádit, majd a nyomkövető felhelyezése után lakhelyére távozhatott. A védőtől részleteket is megtudtunk. Az iratokból kiderült, hogy a sértett hölgy elmondta: Tasnádi udvariasan viselkedett és egyáltalán nem volt agresszív, ám az asszony szerint az előélete megijesztette őt, így megkötötte az egyezséget. Azt állítják, hogy Tasnádi pszichikai kényszert alkalmazott, a védő azonban ezt is vitatja.

– Álláspontom szerint a megalapozott gyanú sem áll meg az ügyben, azt még alá kell támasztania a nyomozásnak – fogalmazott Tuza Péter.

Tasnádi Péter ehhez nem kívánt hozzátenni semmit. Lapunknak csak annyit mondott, hogy szükségtelennek és eltúlzottnak tartja a kommandósok megjelenését. – Minden hatósági, bírósági idézésre pontosan megjelentem eddig. Ezúttal is megtettem volna – szögezte le.

Úgy tudjuk, a Tasnádival egy időben elfogott másik két terheltet – egyikük a megbízó férj – sem tartóztatta le a nyomozási bíró, ám mindketten bűnügyi felügyelet alá kerültek, a férjnek pedig szintén nyomkövetőt kell viselnie.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.