„Szemenszedett balkáni hazudozást” folytat a Jobbik 

A baloldal negyven évig kommunista béreket fizetett az embereknek – mondta Orbán Viktor az Országgyűlésben.

Bákonyi Ádám
2021. 05. 31. 17:44
NUNKOVICS Tibor
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nunkovics Tibor (Jobbik) az azonnali kérdések órájában arról beszélt: ő maga is munkás volt korábban, éppen ezért elfogadhatatlan számára, hogy a miniszterelnök az olcsó magyar munkaerőre hivatkozva csalogatja Magyarországra a külföldi befektetőket, a multinacionális cégeket.

Orbán Viktor a válaszában elismerte, hogy bár a magyar munkás minősége vetekszik a németével, a bérük elmarad tőlük. Szerinte ugyanakkor, aki azt ígéri, hogy ez holnapra megváltozik, az hazudik. – Ehhez idő kell, és a magyar kormány ezért dolgozik – tette hozzá. Mint a kormányfő fogalmazott: Nunkovics munkásból lett országgyűlési képviselő, a fizetése az elmúlt két évben 25 százalékkal nőtt, így „ebből a pozícióból előadni ezt a hozzászólást az eléggé álságos”.

Hangsúlyozta: a jobbikos politikus fizetése is azért emelkedett, mert a magyar gazdaság jól teljesített, és az átlagjövedelmek emelkedtek.

– Vessék össze a mostani adatokat az önök szövetségesének kormányzásával, amikor csökkentek a jövedelmek. Nem miattunk alacsonyabbak a magyar bérek, hanem azért, mert a baloldal negyven évig kommunista béreket fizetett az embereknek – mondta a kormányfő.

Nunkovics Tibor ekkor azt állította, hogy az emberek fizetése ma kevesebbet ér, mint hét éve.

– Elnézést, hogy ezt kell mondanom, de ha a Jobbik azt állítja, hogy az emberek nem élnek most jobban, mint hét évvel ezelőtt, az egy szemenszedett balkáni hazudozás – válaszolta Orbán Viktor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.