időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Szili Katalin köszönetet mondott azoknak, akik a Székelyföldért megmozgatták Európát

Magyar Nemzet
2021.05.08. 17:54
Szili Katalin köszönetet mondott azoknak, akik a Székelyföldért megmozgatták Európát

„1,4 millió EU-s állampolgár támogatása mellett 11 országból sikerült a meghatározott mennyiséget meghaladó aláírást begyűjteni. Ez újabb futamgyőzelmet jelent, hiszen a következő feladat lesz az aláírások hitelességi vizsgálata, amelyet a tagországok illetékes hatóságai végeznek, majd az Európai Bizottsághoz kerül benyújtásra” – olvasható a Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és a nemzetpolitikáért felelős államtitkárság által kiadott közleményben.

„Köszönet illeti a kampánycsapatot s annak vezetőjét, Pesty Lászlót, akik a kezdeményezők jelmondatának is megfelelve, valóban megmozgatták Székelyföldért Európát”

– emeli ki Szili Katalin.

A közlemény emlékeztet: néhány éven belül a Minority SafePack és a nemzeti régiók polgári kezdeményezések aláírásgyűjtési sikere megmutatta, hogy ez az eszköz alkalmas lehet az európai demokrácia mélyítésére, de csak akkor, ha azt és önmagát is az Európai Bizottság is komolyan veszi. Maga a polgári kezdeményezés intézménye pontosan azzal az indokkal született, hogy közelebb vigye az uniót és annak döntéseit a polgáraihoz.

„Egyidejűleg honfitársainkat is köszönet illeti támogatásukért, hiszen ezzel kiváló példát mutattak arra, hogy »Magyarország az egységes magyar nemzet összetartozását szem előtt tartva felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért«, ahogy a hétköznapokban is felelősséget viselnünk egymásért”

– hangsúlyozza a miniszterelnöki megbízott.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.