Tarlós bevezette, Karácsony megszüntette a BKV hajójáratait

Idén nem indítja el a menetrend szerinti hajóközlekedést a Duna budapesti szakaszán a BKV. Ez a fajta közösségi közlekedés nagy sikernek örvendett a fővárosiak körében, ugyanis kiegészítette a szárazföldi közlekedést, és azoknak a családoknak is esélyt adott a sétahajókázására, akik nem tudták a drágább szolgáltatást igénybe venni. Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz elnöke úgy fogalmazott: Karácsony Gergely alkalmatlan és tehetségtelen Budapest vezetésére, és most Gyurcsány bábjaként ismét a miniszterelnök-jelöltséggel próbálkozik.

2021. 05. 28. 11:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy emlék Tarlós István idejéből: György István főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a dunai hajós közösségi közlekedés ünnepélyes újraindításán. Karácsony Gergely most ezt is megszünteti! Ez egy folyó két partján elterülő városban több mint dilettantizmus!” – írja Dódity Gabriella, aki korábban György István munkatársa volt a fővárosban. A kormánypárti politikus maga is ott volt a szalagátvágást követő első hajóúton.

György István volt főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid volt BKK-igazgató

„2010 és 2014 között a főpolgármester-helyettesi csapat tagjaként segíthettem, hogy Tarlós István vezetésével újraélesszük Budapestet a Demszky-korszak tetszhalott állapotából. Budapest vezetésére alázattal, elszántsággal és szakértelemmel készülő csapat volt ez.

Kész programtervvel rendelkező politikusok és szakértők, cégvezetők kezében volt akkor a nemzet fővárosa, amelynek irányításához, fejlesztéséhez alkotó, teremtő lendülettel láttak neki” – emlékezett vissza azokra az időkre Dódity, aki szerint most csak a rombolás megy, a hozzá nem értéssel vegyített semmittevés az irányadó.

„A város vezetésére való felkészülés elmaradt, a politikai, hatalmi osztozkodásra pazarolták el az időt. Karácsony Gergely alkalmatlan és tehetségtelen Budapest vezetésére, és most Gyurcsány bábjaként ismét a miniszterelnök-jelöltséggel próbálkozik.

Csak végig kell nézni Budapesten, és láthatjuk, maximum egy autó vezetését bízhatnánk rá. Csak épp jogsija sincs”

– zárta sorait a kormánypárti politikus.

Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi polgármestere a közösségi oldalán ironikusan megjegyezte, utalva a főpolgármester spontán kerékpársáv-felfestési akcióira: „Tarlós megcsinálta, Karácsony beszünteti. Nem lesz menetrendszerű dunai közösségi hajóközlekedés. Helyette biztos festenek majd vízibiciklisávokat a vízre.”

Átcsoportosították a forrásokat

A BKV azzal magyarázta menetrend szerinti hajójáratainak a megszűnését, hogy a koronavírus-járvány miatt mind a cég, mind a főváros pénzszűkében van. A Telex.hu azt írta: mivel a közszolgáltatásban végzett menetrend szerinti hajóközlekedés költségeit nem fedezi a menetjegyekből származó bevétel, ez évente 300-500 millió forintos pluszkiadást jelent a cégnek. A pénzt inkább az alaptevékenységre, buszokra, villamosokra költik.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.