Több mint harmincmillió forintot költött Karácsony Facebook-hirdetésekre

A Fidesz fővárosi frakciója közölte: a főpolgármester közösségi oldala egy tisztán politikai oldal, amelyen a saját kampányát építi napról napra.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 05. 19. 19:37
null
2021.02.18. Budapest Geotermikus hőellátó rendszer ünnepélyes átadása. Gulyás Gergely Karácsony Gergely. Horváth Csaba, Vári Attila Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már eddig is súlyos tízmilliók jutottak Karácsony Gergely kampányára – írta közösségi oldalán a Fidesz fővárosi frakció annak kapcsán, hogy a főpolgármester azt állította: „a Fidesz naponta legalább egymillió forintot elkölt a lejáratásomra.” – Szerintünk a tények megismertetése a közvéleménnyel nem lejáratás. Azok eltitkolása inkább sunyiság. Közben azt is elfelejti megemlíteni Karácsony úr, hogy mostanáig

több mint 31 millió forintot költöttek támogatóival a személyes Facebook-oldalának hirdetéseire.

A frakció ismertette, a Párbeszéd Magyarországért eddig több mint húszmillió forintot fizetett ki erre, egy civil szervezet, a Mindenki Budapestért Egyesület pedig több mint kilencmillió forintot költött rá. Sőt, a fővárosi önkormányzat 1,7 millió költségvetési forintot szánt Karácsony Gergely propagálására.

– Tisztázzuk: a pártelnök, főpolgármester és mára miniszterelnök-jelölt-jelölt közösségi oldala nem egyenlő a Fővárosi Önkormányzat közösségi oldalával. Karácsony Gergely közösségi oldala egy tisztán politikai oldal, amelyen a saját kampányát építi napról napra. Így tett 2019-ben az önkormányzati választások előtt és így tesz most is – jelezte a nagyobbik kormánypárt, megjegyezve: a főpolgármester többek között ezen az oldalon jelentette be, hogy elindul a baloldali előválasztáson.

„Tisztelt Főpolgármester úr! Szeretnénk, ha tételesen elszámolna a több tíz millió forinttal, amelyet kizárólag a Facebookon saját politikai céljaira és a kormány támadására költött el!”

– tette hozzá a budapesti frakció.

https://www.facebook.com/fideszbudapest/photos/a.115537230145559/309510920748188/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.