időjárás 2°C Mária 2022. december 8.
logo

Új funkciókkal bővül a védettséget igazoló applikáció

Magyar Nemzet
2021.05.31. 10:54
Új funkciókkal bővül a védettséget igazoló applikáció

Nyárra elkészül a digitális védettségi igazolvány újabb fejlesztése. Az applikáció folyamatosan frissülni fog, hogy újabb funkciókkal segítse a felhasználókat.

A digitális védettségi igazolvány továbbfejlesztése folyamatban van – értesült a Magyar Nemzet. Információink szerint június közepére készül el az az új funkció, amellyel leolvashatóvá válik, hogy az applikáció használója mikor kapta meg a második oltását. Hamarosan az is leolvasható lesz az alkalmazásról, hogy a koronavírus elleni milyen típusú vakcinát kapott a felhasználó.

Mindez annak fényében különösen érdekes, hogy az EU-s védettségi igazolvány bevezetésének az időpontja még nem mindig nem került nyilvánosságra,

így a koronavírus elleni védekezés tekintetében, a beadott oltások aránya mellett hazánk már az adminisztratív intézkedések terén is lehagyta Európát.

A Google Play áruházban EESZT-alkalmazás néven, az App Store-ban pedig EESZT Lakossagi néven érhető el az applikáció – írta meg korábban a Magyar Nemzet.

Az applikáció nagyban megkönnyíti mindazok életét, akik már megkapták a védőoltást, még nem rendelkeznek azonban az oltási igazolvánnyal, valamint a szolgáltatóknak is lehetővé teszi a vendégkör növelését.

Az alkalmazás közvetlenül kapcsolódik az oltóorvosok által használt informatikai rendszerhez, az EESZT-hez, így már az első védőoltás rögzítése után azonnal jelzi a beoltottságot. A program egyértelműen jelzi az oltás hiányát is.

A mobilalkalmazás az oltás tényét igazolja, tehát a vírusfertőzésen való átesettség bizonyításához továbbra is a védettségi igazolvány szükséges.

Az alkalmazás használatáról, a regisztráció menetéről bővebb információkat talál a Koronavírus.gov.hu kormányzati portálon.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.