Védettségi igazolvánnyal lehetséges az éjszakai horgászat

A Magyar Közlönyben megjelent új szabályok szerint csak védettségi igazolvány birtokában engedélyezett az éjszakai peca.

2021. 05. 01. 12:35
Horgasz_Foto_Eszak_Magyarorszag_Vajda_Janos
20201115 Miskolc fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Apostol István József horgászik a Csorba tavon Miskolcon. képen: Apostol István József horgász Fotó: Vajda János Forrás: Észak-Magyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki Magyar Közlönyben megjelentek azok a szabályok, amelyek az éjszakai horgászatra vonatkoznak. Mint arról lapunk is beszámolt, a Magyar Országos Horgászszövetség (Mohosz) közbenjárt a kormánynál, hogy

május 1-jétől újra lehessen éjszaka is horgászni, valamint többnapos horgásztúrákat tartani.

A részletszabályok szerint az éjszakai horgászat védettségi igazolványhoz kötött. A horgász köteles ezt bemutatni az azt kérő hatósági személynek, halőrnek. Akinek van ilyen okmánya, akkor jogosult a vízparton tartózkodni horgászat céljából a kijárási tilalom ideje alatt is. Jogosult továbbá a vízterületről a lakhelyére utazni vagy a szálláshelyéről a vízpartra. Ez a szabály alkalmazható arra a tizennyolcadik évét be nem töltött személyre is, aki a védettségi igazolvánnyal rendelkező horgásszal tartózkodik, vagyis a pecások a gyermekeikkel is mehetnek éjszakai horgászatra a védettségi igazolvány birtokában.

Ez a rendelet május 23-án hatályát veszti, ekkorra vélhetően új szabályozást készítenek vagy a jelenlegi érvényességi idejét hosszabbítják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.