A nemzetállamok jelentik Európa jövőjét

„Mindent a nemzetállamokért, de semmit sem nélkülük, ez a magyar kormány vezetőjének Európa-víziója, amelyet a hétvégén ismertetett a 30 éve szabadon című konferencián” – fogalmazott Tóth Erik Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető a legutóbbi adásban többek között az EU jövőjéről, a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióüléséről és a rasszista jógáról beszélgettek.

Forrás: Karc FM2021. 06. 23. 18:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mindent a nemzetállamokért, de semmit sem nélkülük, ez a magyar kormány vezetőjének Európa-víziója, amelyet a hétvégén ismertetett a 30 éve szabadon című konferencián” – fejtette ki Tóth Erik. A vezető elemző megjegyezte továbbá, hogy a magyar kormány a nemzeti szuverenitás, a nemzetállamok megerősítése mellett és a szupranacionális, nemzetek feletti Európa-koncepcióval szemben határozza meg politikáját. Párkányi Eszter hozzáfűzte, hogy utoljára 2009-ben lépett hatályba uniós alapszerződés, ezért érdemes lenne felülvizsgálni a dokumentumot, mivel azóta számtalan változás bekövetkezett az unióban. Az elemző véleménye szerint „a mostani, Európa jövőjéről szóló konferencia valódi párbeszéd helyett inkább egyfajta sebtapaszként szolgál az EU-ban tapasztalható demokratikus deficit elfedésére”.

„A 2022-es országgyűlési választás a járvány okozta válságkezelésről, a gazdasági fellendülésről, a migrációról, valamint a múlt visszatérésének kockázatairól is szólhat majd” – mondta Tóth Erik, utalva a miniszterelnöknek a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén elhangzott beszédére. Hozzátette, hogy ezzel szemben az ellenzéki pártok célja az, hogy egy témáról szóljon a kampány: Orbán Viktorról. „Ők egy Orbán Viktor-ellenes népszavazássá szeretnék leegyszerűsíteni a jövő évi választást” – szögezte le a vezető elemző. Párkányi Eszter felhívta a figyelmet arra is, hogy az ellenzéki oldalon jól leplezik, hogy milyen komoly feszültségek vannak az ellenzéki pártok között. „Nem elég, hogy tökéletesen érvényesül Gyurcsány Ferenc akarata az előválasztás során, de még az MSZP-t is tovább tudja szalámizni a volt kormányfő, amint azt az elmúlt napok eseményei is mutatják” – tette hozzá az elemző.

A Bolond lyukból rovatban arról esett szó, hogy egy fekete queer nő szerint a jógát is átjárja a fehér felsőbbrendűség és a rasszizmus. „Lassan egy egész kötetet lehetne szentelni annak, hogy a jógán, a matematikán és a tejen kívül még mi mindent hat át a fehér felsőbbrendűség a haladók szerint” – jegyezte meg Párkányi Eszter. Tóth Erik szerint „ennyi erővel a fehérek is tiltakozhatnának, hogy az olimpián a 100 méteres síkfutás döntőjébe miért mindig feketék jutnak be, ez ugyanis kirekesztő”.

A június 22-i adást ide kattintva hallgathatják meg:

https://www.mixcloud.com/karcfm/az-igazs%C3%A1g-%C3%B3r%C3%A1ja-2021-06-22-1500-1600-1/

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.